Γιατί πνίγηκε η Θεσσαλία από τον Ιανό. Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, εξήγησε τον τρόπου έγινε η σύγκλιση των ανέμων με αποτέλεσμα να δεχθούν σφοδρότατο χτύπημα από τον κυκλώνα τα επτάνησα και η Θεσσαλία.

Όταν ο "Ιανός" έφτασε στη Ζάκυνθο δημιουργήθηκαν άνεμοι αντίθετοι με τη φορά του ρολογιού. Όπως κινούνται οι άνεμοι αριστερόστροφα, φτάνοντας στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, είχαν νοτιανατολική φορά, από την άλλη μεριά είχαμε βοριάδες από το Αιγαίο, και συγκρούστηκαν πάνω από την περιοχή της Θεσσαλίας με αποτέλεσμα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Την Κυρική (20/9) έχουμε ισχυρές βροχές στην Κρήτη. Φαίνεται πως αυτά είναι τα υπολείμματα της κακοκαιρίας. Για τις επόμενες 2-3 ώρες θα έχουμε δυνατές βροχοπτώσεις και συνίσταται προσοχή.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός σταδιακά θα βελτιώνεται, με τον άνεμο να επιμένει, αλλά τη θερμοκρασία να έχει αυξητική τάση, με το τέλος της προσεχούς εβδομάδας ο υδράργυρος να φτάνει τους 32 βαθμούς.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον 62χρονο, αλλά και για τη γυναίκα που έπεσε με το αυτοκίνητό της μέσα στο νερό

Η Καρδίτσα συνεχίζει να μετρά τις πληγές της και να παραμένει στο σκοτάδι για δεύτερο 24ωρο. Οι κάτοικοι της περιοχής μετράνε ακόμα τις πληγές τους μετά την επέλαση του κυκλώνα Ιανού. Σοκάρει η εικόνα του Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι, που κατέρρευσε λόγω των ορμητικών νερών στην περιοχή. Καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, τα σωστικά συνεργεία προχωρούσαν σε απεγκλωβισμούς ατόμων, κυρίως ηλικιωμένων, ενώ στα Ορφανά Καρδίτσας έγινε διάσωση μιας ηλικιωμένης με φουσκωτό.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν να αγνοούνται, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή δύο άνθρωποι. Η μία είναι η 43χρονη φαρμακοποιός, που μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη της, παρά μόνο το αυτοκίνητό της και υπάρχει και ένας 62χρονος στην Καστανιά Καρδίτσας που κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του και μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα συνεργεία της ΕΜΑΚ έδιναν μάχη για να τον εντοπίσουν.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον 62χρονο, αλλά και για τη γυναίκα που έπεσε με το αυτοκίνητό της μέσα στο νερό καθώς βρέθηκε σε κομμένο από τα ορμητικά νερά δρόμο.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
 
Καλογριανά Καρδίτσας: Προληπτική μετακίνηση 7 ηλικιωμένων

Πριν από λίγες ώρες, στα Καλογριανά της Καρδίτσας, φούσκωσε το ποτάμι Πάμισος και το μισό χωριό πλημμύρισε. Το νερό έφτανε ανά σημεία μέχρι και τους 70 πόντους και κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση με την Πυροσβεστική να μεταφέρει 7 ηλικιωμένους σε δημαρχείο κοντινής περιοχής για να μην κινδυνέψουν από τα ορμητικά νερά.

Ολο το χωριό τέθηκε σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκκένωσης και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχε σημάνει συναγερμός.

Δύο εγκλωβισμένοι βοσκοί – Νέα επιχείρηση από την ΕΜΑΚ

Δύο βοσκοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Μακρυχώρι Καρδίτσας. Οι άνθρωποι αυτοί πέρασαν όλη την νύχτα πάνω σε ένα τρακτέρ, καθώς ήταν στο χωράφι τους μαζί με τα ζώα τους όταν είδαν τον χείμαρρο να κατεβαίνει. Εδώ και λίγη ώρα γίνεται νέα επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό τους. «Μας έδωσε ο Θεός ένα σημείο και καταφέραμε να σωθούμε. Ηρθε η ΕΜΑΚ το βράδυ δεν κατάφερε να μας βγάλει. Μας είπαν θα έρθουν το πρωί. Εχουμε ανέβει σε ένα τρακτέρ και περιμένουμε εδώ όλη νύχτα» είπε ο ένας εκ των δύο εγκλωβισμένων βοσκών μιλώντας στο Open TV.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα