Κλείνει το 2ο Λύκειο Καισαριανής λόγω κρούσματος κορονοϊού. Ποια σχολεία είναι κλειστά

Κλείνει το 2ο Λύκειο Καισαριανής λόγω κρούσματος κορονοϊού. Ποια σχολεία είναι κλειστά

Κλειστό για δέκα ημέρες θα παραμείνει το 2ο Λύκειο Καισαριανής λόγω κρούσματος κορονοϊού.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Θετικά στον κορονοϊό είναι δύο άτομα από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κορονοϊού

Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού: Σήμερα είναι κλειστά 5 σχολεία κι ένα Τμήμα. Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, 16 Σεπτεμβρίου, του υπουργείου Παιδείας, κλειστά λόγω κορονοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται παρακάτω:

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 13β

27-09-2020

 

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Λ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 70

27-09-2020

 

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΠΥΡΓΟΥ

ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΖΑΪΜΗ 39

27-09-2020

Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Β5

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΛΗΜΝΟΥ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΗΜΝΟΥ

18-09-2020

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΛΗΜΝΟΥ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΗΜΝΟΥ

18-09-2020

 

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΟΦΟΥΛΗ 2

18-09-2020

 

  Πότε κλείνουν τα σχολεία

Σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορονοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου.

Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών σε σχολικές μονάδες, το οποίο εκδόθηκε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στο πρωτόκολλο, που παρατίθεται, αναφέρεται ότι η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τμημάτων σχολικής μονάδας ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας λαμβάνεται από τον διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, έπειτα από γνώμη του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας ενημερώνει:

    Τον διευθυντή της οικείας Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
    Τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή τον αντικαταστάτη του.
    Τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, ένα άτομο θεωρείται μεταδοτικό 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του έως και τη λήξη της περιόδου απομόνωσής του, δηλαδή10 μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων.

Σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα των 10 ημερών να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού.

Ασυμπτωματικό άτομο με θετικό μοριακό τεστ θεωρείται μεταδοτικό, 48 ώρες πριν έως και 10 ημέρες μετά την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.
«Βόμβα» από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ: Δεν αποκλείονται νέα μέτρα στην Αττική

Την ίδια ώρα, τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του κορονοϊού έκρουσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, λοιμωξιολόγος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε να χρειαστούν και νέα μέτρα στην Αττική, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι λοιμωξιολόγοι είχαν προτείνει πιο γενικευμένο «lockdown» στην Αττική.

Όπως είπε «υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και την πολιτεία, που αξιοποιεί τις συστάσεις των ειδικών και προχωρά σε νομοθετικές ρυθμίσεις». Είναι στον ίδιο άξονα και οι δύο πλευρές, είπε, και το συνολικό πνεύμα είναι ομόφωνο. «Οι διαφοροποιήσεις είναι σε λεπτομέρειες».

Δεν απέκλεισε μάλιστα τη λήψη νέων μέτρων:«ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα μπορεί να προστεθούν κι άλλα μέτρα στη συνέχεια».

Αιτιολογώντας την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων στην Αττική, τόνισε ότι «βλέπουμε να επιβαρύνεται η εικόνα ιδιαίτερα στην Αττική και στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού». Υπάρχει αύξηση των νοσηλευομένων και «ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων».

Κρίσιμο είναι το διάστημα μετά από 15 μέρες, που θα φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων και θα αξιολογηθεί εάν θα υπάρχει ελάφρυνση ή επιβάρυνση της διασποράς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα