Εκπαιδευτικός στην Άρτα αρνήθηκε να βάλει μάσκα στο σχολείο

Εκπαιδευτικός στην Άρτα αρνήθηκε να βάλει μάσκα στο σχολείο

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα κατά τη σημερινή έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία έγινε με μάσκες από όλους και αντισηπτικά λόγω κορονοϊού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ήπειρος όπου ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κ. Καμπουράκης από νωρίς το πρωί περιόδευσε σε διάφορα σχολεία, προκειμένου να έχει εικόνα της κατάστασης.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουν σημειωθεί, ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας μικρά συμβάντα τα οποία αντιμετωπίστηκαν, όπως: "Εκπαιδευτικός στην Άρτα αρνείται να φορέσει μάσκα, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, το ίδιο και ένας ιερέας κατά τον αγιασμό στην Ηγουμενίτσα και απομακρύνθηκε".

Κατά τα άλλα, η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και χωρίς προβλήματα σε όλα τα σχολεία της Ηπείρου, για περίπου 40 χιλιάδες μαθητές και 4.000 εκπαιδευτικούς.

Μικροί και μεγάλοι μαθητές εφοδιάστηκαν με μάσκες, έπλυναν τα χέρια με αντισηπτικό και μπήκαν στους προαύλιους χώρους όπου οι διευθυντές των σχολικών μονάδων έκαναν ενημέρωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο και την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων.

"Ψεκασμένος" εκπαιδευτικός στην Άρτα: Αρνήθηκε να βάλει μάσκα στο σχολείο

Στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία έγινε ενημέρωση των γονέων και δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα τους.

Ποια σχολεία της Ηπείρου έμειναν κλειστά

Τα σχολεία του Καναλακίου στην Πρέβεζα και της ευρύτερης περιοχής, το 2ο Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ δεν άνοιξαν σήμερα. Τα κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του Μαρτίου και ακόμη δεν τελείωσαν οι εργασίες αποκατάστασης.

Πιθανόν η έναρξη σχολικής χρονιάς να γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει κουδούνι για τους μαθητές των Λυκείων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα