Φωτιά στη Μόρια: Χιλιάδες πρόσφυγες κοιμήθηκαν σε δρόμους, ακόμη και σε νεκροταφεία

Φωτιά στη Μόρια: Χιλιάδες πρόσφυγες κοιμήθηκαν σε δρόμους, ακόμη και σε νεκροταφεία

Εικόνες που προκαλούν σοκ και ντροπή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη Μόρια. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κοιμήθηκαν στους δρόμους, έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Κέντρο Υποδοχής, ενώ δεκάδες άτομα βρήκαν καταφύγιο ακόμη και σε νεκροταφείο. Η κάμερα κατέγραψε προσφυγόπουλα να κοιμούνται στα μάρμαρα...

Το Κέντρο Υποδοχής καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς κάηκαν σκηνές και τα εναπομείναντα υπάρχοντα των προσφύγων, που είχαν μεταφέρει από τις πατρίδες τους.

Η κάμερα του MEGA και ο Μαρίνος Αλειφέρης διέσχισαν τον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Μόρια με την Παναγιούδα. Δεξιά και αριστερά του αφώτιστου δρόμου, για πέντε τουλάχιστον χιλιόμετρα, πρόσφυγες και μετανάστες κοιμούνται τυλιγμένοι στις κουβέρτες που κατάφεραν να διασώσουν το βράδυ που έφυγαν άρον άρον από τον καταυλισμό, ο οποίος έγινε στάχτη. Στον δρόμο, μαζί με τους γονείς τους, εκατοντάδες μικρά παιδιά ξενυχτούν, ενώ άλλα έχουν ακόμα διάθεση για παιχνίδι. Κάποιοι περιπλανώνται ακόμα μέσα στη νύχτα, ψάχνοντας ένα σημείο προκειμένου να κατασκηνώσουν. Και στο βάθος, η φωτιά συνεχίζει να καίει.

Και οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται σε απόγνωση και ξενυχτούν επίσης στους δρόμους, φοβούμενοι για τις περιουσίες τους ή για μία νέα εστία φωτιάς. Η υπομονή τους έχει τελειώσει, όπως λένε, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση. Κάποιοι κάτοικοι στήνουν μπλόκο με πέτρες και προσπαθούν να εμποδίσουν τα έργα ανακατασκευής και καθαρισμού του ΚΥΤ της Μόριας. Ούτως ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να μεταφέρει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εκτός Λέσβου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα