Μόρια: Ενεργοποιείται η ΕΥΠ. Υποψίες για εμπρησμό ή προβοκάτσια

Μόρια: Ενεργοποιείται η ΕΥΠ. Υποψίες για εμπρησμό ή προβοκάτσια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που πυροδοτούνται από την φωτιά που κατέκαψε το ΚΥΤ στη Μόρια. Υποψίες για εμπρησμό – Ενεργοποίηση της ΕΥΠ από την κυβέρνηση.

Η φωτιά που ξέσπασε την νύχτα στη Μόρια και κατέκαψε το ΚΥΤ με αποτέλεσμα πάνω από 13.000 μετανάστες να μείνουν άστεγοι, να κυκλοφορούν στα βουνά και στους δρόμους της πόλης, ενώ την ίδια ώρα από την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε η αποστολή κυβερνητικού κλιμακίου στο νησί.

Στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ άλλων, συμμετείχε και ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων. Εάν σε αυτό προστεθεί και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα στο MEGA πως η πυρκαγιά στη Μόρια δεν ήταν τυχαία, τότε δημιουργείται η εντύπωση πως η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας.

Όπως λένε πηγές πληροφόρησης, για τη φωτιά στη Μόρια είναι πολύ νωρίς και δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για να μιλήσει κανείς για προβοκάτσια, ωστόσο, υπάρχει μία σειρά στοιχείων που προσανατολίζει τις Αρχές προς την εκδοχή του οργανωμένου εμπρησμού.

Άλλωστε, εδώ και καιρό, είχαν εκφραστεί φόβοι για προβοκάτσια από άτομα που έφτασαν ως μετανάστες στο νησί της Λέσβου και ενδεχομένως να ανήκουν σε μυστικές υπηρεσίες ξένου κράτους.

Λόγω αυτού, μάλιστα, δόθηκε εντολή να ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριών της ΕΥΠ. Στόχος της εντολής αυτής είναι να διερευνηθεί αν υπάρχει υποκίνηση από εξωγενείς παράγοντας για τα όσα έγιναν στη Μόρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα