Σχέδιο για την αποφυγή lockdown στην Καβάλα με μαζικά τεστ και μάσκες στις λαϊκές

Σχέδιο για την αποφυγή lockdown στην Καβάλα με μαζικά τεστ και μάσκες στις λαϊκές
Μαζικά τεστ ξεκινούν από κλιμάκιο του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας από το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστου στην Καβάλα. Το κλιμάκιο θα εγκατασταθεί στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (πρώην Νομαρχία) στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» με σκοπό να διεξάγει τεστ κορονοϊού σε όποιον πολίτη το επιθυμεί. Την ίδια ώρα αναβάλλονται όλες οι καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν εντός της εβδομάδας στο νομό. Υποχρεωτική, πλέον, η χρήση μάσκας για όσους, τις επόμενες μέρες, θα επισκεφθούν τις λαϊκές αγορές.

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου: Η κατάσταση, υγειονομικά, είναι σοβαρή

Σοβαρή χαρακτηρίζει υγειονομικά την κατάσταση στο νομό Καβάλας η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου - Πούγγουρα  μιλώντας στο ethnos.gr «Χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση. Το νοσοκομείο της Καβάλας είναι καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο. Πιστεύουμε ότι το φορτίο δεν θα είναι μεγάλο γιατί υπάρχει έντονη ευαισθητοποίηση πλέον του κόσμου και από σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα. Ελπίζουμε σε μια ομαλή έκβαση της επιδημίας» δήλωσε στο ethnos.gr η κ. Αναστασία Αντωνίου - Πούγγουρα και πρόσθεσε: «Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν χρειάζεται να χάνουμε την ψυχραιμία μας. Μπορεί η διασπορά του ιού να είναι σοβαρή στην κοινότητά μας αλλά με την συνεργασία όλων και την συμμόρφωση στα μέτρα ατομικής προστασίας (σωστή χρήση της μάσκας, τήρηση των αποστάσεων, συχνό πλύσιμο των χεριών και αποφυγή συνωστισμού, τήρηση της καραντίνας όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό) θα τα καταφέρουμε».

«Όσοι έλεγχοι και αν γίνουν -οι οποίοι θα γίνονται και θα εντατικοποιούνται- πρέπει να τηρούμε εμείς οι ίδιοι τα μέτρα ατομικής υγιεινής», επέμεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, προσθέτοντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα με τον  δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη ότι «τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάσουν, δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός». «Δεν χρειάζεται πανικός. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεν μεγάλος, αλλά είναι ελεγχόμενος και αν παίρνουμε τα μέτρα που χρειάζεται δεν θα υπάρξει πρόβλημα», τόνισε από την πλευρά του ο Θόδωρος  Μουριάδης. Το πρωί της Δευτέρας 3 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Αναβάλλονται προσωρινά οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων

Την τρέχουσα εβδομάδα αναβάλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και του Φεστιβάλ Φιλίππων. Την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει επαναξιολόγηση των συνθηκών, ενώ ακυρώνονται όλες οι εμποροπανηγύρεις στους Δήμους Νέστου και Παγγαίου για τον μήνα Αύγουστο. Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές, ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι το πρόβλημα αφορά τους καταναλωτές και όχι τους εμπόρους, οι οποίοι τηρούν όλα τα σχετικά μέτρα, γι’ αυτό και κατά τη λαϊκή του Σαββάτου 8 Αυγούστου στην Καβάλα θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στις εισόδους της λαϊκής και όποιος καταναλωτής δεν φοράει μάσκα δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος. Πρόκειται για μέτρα που είχε προτείνει και ο οικείος Ιατρικός Σύλλογος τις προηγούμενες μέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα