Επιβεβλημένη λόγω τουριστικής περιόδου η αύξηση της πληρότητας στα πλοία. Ο Πλακιωτάκης εξηγεί

Επιβεβλημένη λόγω τουριστικής περιόδου η αύξηση της πληρότητας στα πλοία. Ο Πλακιωτάκης εξηγεί

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλοκαίρι Μαζί, επιχείρησε να δικαιολογήσει το αμφιλεγόμενο μέτρο που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για την αύξηση της πληρότητας  , λέγοντας ότι ήταν επιβεβλημένη λόγω της τουριστικής περιόδου.

Ισχυρίστηκε ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε χαλάρωση των μέτρων και μάλιστα οι έλεγχοι που πραγματοποιεί το Λιμενικό θα είναι ακόμη πιο εκτεταμένοι. Ωστόσο πώς είναι δυνατό η κυβέρνηση να μιλά για πιο σκληρά μέτρα, να κόβει εκατοντάδες πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άλλες παραβάσεις, αλλά εν μέσω μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, να κάνει "δώρο" στους ακτοπλόους την αύξηση της πληρότητας, που σημαίνει αύξηση και των πιθανοτήτων εξάπλωσης της νόσου. Συγχνωτισμός δεν υπάρχει άλλωστε μόνο στα πανηγύρια και τις συναυλίες, αλλά και στα καταστρώματα των πλοίων πόσο μάλλον στα σαλόνια τους.

Από τη μεριά του πάντως ο υπουργός επέμεινε ότι "δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα αν εφαρμοστούν τα μέτρα", τονίζοντας δε πως η τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό θα πρέπει να γίνει δεύτερη φύση σε όλους.δε

Τέλος και ερωτηθείς αν η πληρότητα στα πλοία θα μπορούσε να αλλάξει και πάλι είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, απάντησε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών οι οποίοι εκτιμούν τα δεδομένα καθημερινά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα