Χαλκιδική: Κλείνει για τρεις ημέρες η κατασκήνωση για αποστείρωση

Την Κυριακή θα κλείσει για τρεις ημέρες η κατασκήνωση για να αποστειρωθούν οι χώροι και να γίνουν τεστ στο προσωπικό. Σε τεστ θα υποβληθούν περίπου 150 άτομα. Έχουν ήδη αποκλειστεί κατασκηνωτές απο τα Βαλκάνια, ενώ στην κατασκήνωση υπάρχουν δωμάτια covid, σε περίπτωση που χρειαστεί να απομονωθεί κι άλλο παιδί.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται δεκάδες γονείς στη Βόρεια Ελλάδα που έστειλαν τα παιδιά τους σε κατασκήνωση της Χαλκδικής. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες έχουν εντοπιστεί ήδη δύο κρούσματα. Το τελευταίο είναι ενα 11χρονο κορίτσι, με ήπια συμπτώματα. Οι γονείς φοβούνται πως τα δύο κρούσματα δεν είναι τα μόνα κι έτσι αναστατωμένοι από το πρωί σχηματίζουν ουρές έξω από την κατασκήνωση για να πάρουν τα παιδιά τους. Μέχρι στιγμής, 200 περίπου κατασκηνωτές έχουν αποχωρήσει. Κάποιοι γονείς θα μείνουν αυτοβούλως σε καραντίνα με τα παιδιά τους στο σπίτι, ενώ άλλοι δίχως να χάσουν χρόνο, έτρεξαν να κάνουν το τεστ.

Σήμερα το πρωί άλλο ένα κορίτσι, 11 ετών, από την ίδια κατασκήνωση βγήκε θετικό στον ιό. Το παιδί δε βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με το πρώτο κρούσμα και προκαλεί προβληματισμό από πού κόλλησε. Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θοδωρής Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Star, χτυπά καμπανάκι για τους γονείς: «Τα παιδιά νοσούν ελαφρότερα συνήθως και επειδή είναι νέοι οργανισμοί. Δεν αποκλείεται να χάσουμε βέβαια και παιδιά από κορωνοϊό. Να είμαστε προσεκτικοί».

Τα πρωτόκολλα που αφορούν στις κατασκηνώσεις δεν προβλέπουν υποχρεωτικό τεστ covid-19 για τους εργαζόμενους, αλλά καθορισμό υπεύθυνου παρακολούθησης για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα