Καβάλα: Σε καραντίνα γηροκομείο μετά το θετικό κρούσμα κορονοϊού

Μετά τα δύο κρούσματα που καταγράφηκαν και στο δήμο Παγγαίου στην Καβάλα ανησυχία δημιουργεί στην πόλη, η κατάσταση σε οίκο ευγηρίας όπου ένας 85χρονος βρέθηκε θετικός στον κορονοίό.

Το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020 έγινε γνωστό ότι "ένοικος" του Κωνστάντειου Γηροκομείου Καβάλας που εδρεύει στην περιοχή του Αγίου Σίλα, πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου, βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό. Πρόκειται για έναν 85χρονο άντρα ο οποίος υπεβλήθη σε τεστ για τον Covid-19 σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο. Το δείγμα απεστάλη σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης και "βγήκε" θετικό. Ο οίκος ευγηρίας είναι σε καραντίνα.

Προηγουμένως, με δύο ανακοινώσεις οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου επιβεβαίωσαν τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Τα τέσσερα κρούσματα στο νησί της Θάσου έχουν ήδη εντοπιστεί και τέθηκαν σε περιορισμό στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ για τα δυο κρούσματα στο δήμο Παγγαίου πρόκειται γα επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα