Πανελλαδικές 2020: Παρασκευή 10 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2020: Παρασκευή 10 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επισήμως την ημέρα που θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των μαθητών για τα μαθήματα που εξετάστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μετά τις 13:00, την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους στον ιστότοπο:  https://results.it.minedu.gov.gr/.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας «Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει την Παρασκευή 10-7-2020, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα ΕΠΑΛ. Σχετικά με την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και καταχώρισης της βαθμολογίας και τη διακίνηση των βαθμών και αποκομμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερησίων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ από τα Βαθμολογικά Κέντρα και τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα προς τις Διευθύνσεις Δ.Ε. και τα Λύκεια.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Η τελική ημερομηνία καταχώρησης του οριστικοποιημένου Μηχανογραφικού είναι η 17η Ιουλίου. Μέχρι τότε, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.

Επισημάνεται ότι η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Οι βάσεις εισαγωγής εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

1. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Η τελική ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα θα γίνει το αργότερο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2020 για όλα τα μαθήματα στα 1 ο, 3ο και 4ο Β.Κ. των ΕΠΑΛ. Αντίστοιχα η προθεσμία για ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα για όλα τα μαθήματα στο 2 ο Β.Κ. είναι το βράδυ της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020.

2. ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ

Το τελικό πακετάρισμα-δεματοποίηση των αποκομμάτων μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης 7-7-2020 στα 1ο, 3ο και 4ο Β.Κ. των ΕΠΑΛ, ώστε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 8-7-2020 να ξεκινήσει η διακίνηση από τα ΕΛΤΑ. Οι αντίστοιχες διαδικασίες για το 3ο Β.Κ. θα γίνουν εντός της Τετάρτης 8-7-2020, δηλαδή πακετάρισμα το πρωί και παράδοση στα ΕΛΤΑ για διακίνηση το απόγευμα της ίδιας μέρας).

Τα δέματα θα είναι πακεταρισμένα ανά Λύκειο και σε τελική συσκευασία ανά Δ/νση Δ.Ε. Τα τελικά δέματα δεν πρέπει να είναι βαρύτερα από 25 κιλά το καθένα, ώστε να μην θεωρούνται υπέρβαρα για τυχόν μεταφορά με αεροπλάνο. Σε κάθε τελική συσκευασία θα αναγράφεται η ακριβής ταχυδρομική διεύθυνση προορισμού, δηλαδή ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε…, οδός… αριθμός……..ΤΚ ………. Γι αυτό το λόγο οι πρόεδροι των Β.Κ. πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις αντίστοιχες Δ/νσεις Δ.Ε. προορισμού για να εξακριβώσουν την ταχυδρομική διεύθυνση.

3. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η αποστολή- διακίνηση θα ξεκινήσει από τα 1ο, 3ο και 4ο Β.Κ. νωρίς το πρωί της Τετάρτης 8-7- 2020, και από το 3ο Β.Κ. το απόγευμα της ίδιας μέρας ώστε τα δέματα να φτάσουν στις

Διευθύνσεις την Πέμπτη 9-7-2020. Πιθανόν να υπάρξουν κάποιες ώρες καθυστέρησης στις νησιωτικές περιοχές.

4. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ Δ.Δ.Ε.

Την Πέμπτη 9-7-2020 το πρωί ως το μεσημέρι, οι Διευθυντές Δ.Ε. θα παραδώσουν αμέσως στα Λύκειά τους τα ανάλογα δέματα, ώστε το μεσημέρι της Παρασκευής 10-7-2020 οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Β) ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ- ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

– Η διακίνηση των καταστάσεων και των αποκομμάτων των γραπτών δοκιμίων των ΕΠΑΛ καθώς επίσης και οι καταστάσεις και τα αποκόμματα όσων εξετάστηκαν προφορικά, ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, θα γίνει από τα τέσσερα (4) Β.Κ. ταυτόχρονα προς τις Δ/νσεις Δ.Ε., την Τετάρτη 8-7-2020 για τα 1ο, 3ο και 4ο Β.Κ. έως την 12:00 μ.μ και για το 2ο Β.Κ. έως την 07:00 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί, από τις υπηρεσίες ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ

– Η διακίνηση των βαθμών θα γίνει είτε με voucher είτε με πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, όπως ακριβώς είχε γίνει και η διακίνηση των γραπτών.

Γ) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1) ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Για τον έλεγχο και την καταχώριση της βαθμολογίας προτείνεται να ακολουθηθούν τα βήματα που περιγράφονται αναλυτικά στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής εφαρμογής των Β.Κ. Είναι ευνόητο ότι η καταχώριση μπορεί να γίνεται παράλληλα με τη βαθμολόγηση, δηλαδή δεν απαιτείται να ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση ενός μαθήματος για να καταχωριστεί

2) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Η τελική ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα θα γίνει το αργότερο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2020 για όλα τα μαθήματα στα 1ο , 3ο και 4ο Β.Κ. των ΕΠΑΛ. Αντίστοιχα η προθεσμία για ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα για όλα τα μαθήματα στο 2 ο Β.Κ. είναι το βράδυ της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020. Είναι ευνόητο ότι κάθε Β.Κ. μπορεί να ολοκληρώνει όποιο μάθημα προσφέρεται και με όποια σειρά και οποτεδήποτε πριν την καταληκτική ημερομηνία κλειδώματος

3) ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η αποστολή των αποκομμάτων των γραπτών δοκιμίων στα ΓΕΛ μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» μέσω των Δ/νσεων Δ.Ε. θα γίνει συνολικά για όλα τα μαθήματα. Διευκρινίζεται ότι «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» με τους βαθμούς που θα αποσταλούν στα Λύκεια θα περιέχουν τα στοιχεία κάθε υποψηφίου, το βαθμό του 1ου βαθμολογητή, του 2ου βαθμολογητή και του 3ου -αν υπάρχει- καθώς και τη συνολική βαθμολογία, χωρίς να περιέχονται οι κωδικοί των βαθμολογητών. Αντίθετα οι «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» δεν αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τον κωδικό των υποψηφίων, και αυτές θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

3) ΕΠΙΤΡΟΠΈς ΕΞΈΤΑΣΗς ΑΤΌΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΊΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΈς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΈς ΑΝΆΓΚΕΣ

Οι «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και τα αποκόμματα όσων εξετάστηκαν

προφορικά ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα αποσταλούν στις

οικείες Δ/νσεις ως εξής:

– Αν η Επιτροπή Εξέτασης λειτουργούσε σε Β.Κ., τα αποκόμματα μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ» θα αποσταλούν μαζί με τα αποκόμματα των άλλων υποψηφίων, τα γραπτά των

οποίων βαθμολογήθηκαν στο Βαθμολογικό Κέντρο.

– Αν η Επιτροπή Εξέτασης λειτουργούσε σε Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο, θα αποστείλει τα

αποκόμματα μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» στον οικείο Δ/ντή Δ.Ε., ο οποίος και θα τα κρατήσει

μέχρι να παραλάβει τους βαθμούς των γραπτών από το οικείο Β.Κ., ώστε για τους

εξεταζόμενους κάθε σχολείου οι βαθμοί να ανακοινωθούν παντού ταυτόχρονα.

Δ) ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ

1. Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Παρασκευή 10-7-2020 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, παρακαλούνται να παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν :

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων, όπως περιγράφονται παραπάνω.

2. Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων. Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Δ/νση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘ (τηλ. 2103443348, 2103442710, 2103442179 και email egovexams@minedu.gov.gr ) για τη σχετική διόρθωση.

3. Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές των ΓΕΛ να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 10-7- 2020, μετά τις 13.00 μ.μ.

Ε) Ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας και την υποστήριξη της υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.)

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι όλα τα ΓΕΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Παρασκευή 10-7-2020, με την παρουσία του Διευθυντή ή του Υποδιευθυντή και ενός ακόμα εκπαιδευτικού. Αυτή την ημέρα, οι 2 παραπάνω εκπαιδευτικοί θα πρέπει:

Α) να ελέγξουν και να αναρτήσουν τις βαθμολογίες (βλ. ανωτέρω ΚΕΦ Δ)

Β) να ελέγξουν και να αποδώσουν κωδικό ασφαλείας (password) για το ΜΔ, σε όσους υποψηφίους τους δεν έχουν ακόμα αποκτήσει. Εξάλλου, η ίδια ενέργεια θα έχει γίνει και την Τρίτη 7-7-2020, ημέρα που έχει ήδη προγραμματιστεί η λειτουργία όλων των Λυκείων.

Βάσεις 2020: Τελική εκτίμηση 

Πάντως, όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προβλέπεται:

Στο 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ μικρή πτώση στις περιφερειακές των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών. Το ίδιο όμως δεν θα ισχύσει για τις κεντρικές αντίστοιχες σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

 Στο 2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, αναμένουμε μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα περιφερειακά τμήματα ωστόσο αυτό δεν δείχνει να επηρεάζει τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα της Αθήνας.

Στο 3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, και όσον αφορά στην περιζήτητη Ιατρική Αθήνας αναμένεται άνοδος των ορίων κάτι που δεν φαίνεται στα περιφερειακά τμήματα του πεδίου αυτού.

Στο 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ η εικόνα είναι θολή και αναμένονται αυξομειώσεις στις βάσεις και πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα