Άλλαξε το σκηνικό του καιρού - Άνοιξαν οι ουρανοί σε Χαλκιδική, Ξάνθη, Σέρρες

Άλλαξε το σκηνικό του καιρού - Άνοιξαν οι ουρανοί σε Χαλκιδική, Ξάνθη, Σέρρες

Ισχυρή χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση έπληξαν την Κυριακή τη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά προβλήματα σε Χαλκιδική, Ξάνθη και Σέρρες.

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε από την Κυριακή το απόγευμα και αναμ΄νεται να συνεχιστεί η κακοκαιρί ακι το επόμενο 48ωρο.

Ξάνθη: Χαλάζι και καταστροφές - Μετρούν πληγές οι αγρότες

Η μεταστροφή του καιρού και το νέο κύμα κακοκαιρίας που έκανε την εμφάνιση του προκάλεσαν καταστροφές στους αγρότες του κάμπου στην Ξάνθη.

Το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών ενώ η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τις καταιγίδες που έπληξαν από την αρχή του μήνα την Ξάνθη επιτείνουν το πρόβλημα για τους αγρότες.

Όπως επισημαίνουν τα χωράφια τους έχουν γεμίσει νερά, ενώ εγκυμονεί ο κίνδυνος να σαπίσουν τα σιτηρά, καλλιέργειες που ξεκίνησαν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα φέτος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών πάντως το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ξάνθη αλλά και τη Θράκη ευρύτερα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Πλημμύρες από την έντονη βροχόπτωση στις Σέρρες - Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις Σέρρες, το απόγευμα της Κυριακής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί πάνω από 100 κλήσεις, ενώ σε 20 περιπτώσεις έχει χρειαστεί να επέμβει για άντληση υδάτων από ισόγεια και υπόγεια. Σε μία περίπτωση, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απομακρύνουν μία ηλικιωμένη γυναίκα από το σπίτι της και να την μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Διαβεβαιώνουν, πάντως, ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για την υγεία της.

Από την καταιγίδα πλημμύρισε η Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες, όπως φαίνεται και στο βίντεο από το diktyotv.gr:


«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Χαλκιδική

Δυνατή βροχή έπληξε το μεσημέρι περιοχές της Χαλκιδικής, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει εντελώς.

Μούσκεμα έγιναν όσοι αποφάσισαν να επισκεφτούν σήμερα την Χαλκιδική για να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο του GRTimes.gr, έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν αυτή την ώρα πολλές περιοχές της Χαλκιδικής.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού -Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (21-06-2020) από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ (22-06-2020) και την ΤΡΙΤΗ (23-06-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ (24-06-2020) η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα