Από σήμερα ξεκινάει η πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ. Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση;

Από σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ, σε όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή σύμβασης τον μήνα Μάιο.

Επίσης, έκτακτο επίδομα 700 ευρώ σε σπουδαστές των ΙΕΚ και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη μαθητείας προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, που κατατέθηκε, προς ψήφιση στη Βουλή στο πολυνομοσχέδιο Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις.

Οι πληρωμές αφορούν:

  •     μισθωτούς σε επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές όλο το Μάιο με κρατική εντολή
  •     μισθωτούς σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν το Μάιο
  •     εργαζόμενους επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ

Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις-εργοδότες που υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες δεν πρόλαβαν ή αμέλησαν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών για το μήνα Μάιο, μπορούν να τις υποβάλλουν έως σήμερα, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοί τους την ειδική αποζημίωση για όσες ημέρες ήταν σε αναστολή.

Από σήμερα ξεκινάει η πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ

Για όσες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές, οι εργαζόμενοί τους θα λάβουν όλο το επίδομα. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν εντός του Μαίου αλλά και όσοι τέθηκαν σε παράταση αναστολής από εργοδότες που πλήττονται βάσει ΚΑΔ, θα λάβουν αναλογική αποζημίωση, ύψους 17,8 ευρώ ανά ημέρα παραμονής στο καθεστώς της αναστολής.

Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Τελευταία προθεσμία μέχρι αύριο Πέμπτη για τους εργαζόμενους των ειδικών κατηγοριών (καλλιτέχνες, αθλητές, οικοδόμοι, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, φορτοεκφορτωτές κλπ), προκειμένου να υποβάλλουν την αίτηση τους στην ΕΡΓΑΝΗ για την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Έως τις 11 Ιουνίου, είναι δυνατή η υποβολή δηλώσεων και από μισθωτούς του τουρισμού με επίδομα ανεργίας που έληξε τον Δεκέμβριο του 2019, προκειμένου να λάβουν το επίδομα.

Η καταβολή της αποζημίωσης των 800 ευρώ για τις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του υπουργείου Εργασίας και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα