Δίωξη στον πατέρα της 8χρονης που τραυματίστηκε από σφαίρα – Ελεύθερη η μητέρα

Δίωξη στον πατέρα της 8χρονης που τραυματίστηκε από σφαίρα – Ελεύθερη η μητέρα

Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα της 8χρονης που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Ίλιον. Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος στον 31χρονο πατέρα.  Σε βάρος του πατέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της έκθεσης από κοινού και της παράνομης κατοχής όπλου. Με βάση μάλιστα το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα ο πατέρας απειλείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του στο Αυτόφωρο.

Για τη μητέρα του παιδιού, η οποία αρχικά συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, αποφασίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας.

Οι γονείς της μικρής συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής. Αρχικά είχαν εξαφανιστεί ενώ ο πατέρας της 8χρονης φέρεται να υποστήριξε, ενώπιον των αστυνομικών, πως το μπρελόκ-όπλο που τραυμάτισε την κόρη του στο δεξί της πόδι,το βρήκαν τα δυο του παιδιά σε εξωτερικό χώρο εκεί όπου έπαιζαν. Βέβαια, στη συνέχεια στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε πως το όπλο- μπρελόκ με το οποίο τραυματίστηκε η μικρή ανήκει στον πατέρα της.

Ο αδερφός της 8χρονης διέψευσε τους γονείς του

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο 31χρονος πατέρας και η 30χρονη μητέρα του κοριτσιού ισχυρίστηκαν ότι είχαν βγει βόλτα με τα δύο παιδιά τους, την κόρη τους και τον 5χρονο γιο του και κάποια στιγμή βρήκαν στον δρόμο ένα μπρελόκ-όπλο.

Όπως υποστήριξαν οι δύο γονείς, τα παιδιά περιεργάζονταν το μπρελόκ-όπλο και αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η 7χρονη στο πόδι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μιλώντας στους αστυνομικούς το παιδί είπε ότι το όπλο το βρήκε κάτω από το μαξιλάρι του πατέρα του, έπαιζε μαζί του όταν ένιωσε ένα πόνο στο χέρι και στη συνέχεια είδε την 8χρονη αδελφή του να πιάνει το πόδι της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα