Υγειονομική βόμβα το «Ελ. Βενιζέλος» με τα 119 κρούσματα - Τσιόδρας: «Διασπείρεται ταχύτατα η νόσος στα πλοία»

Υγειονομική βόμβα το «Ελ. Βενιζέλος» με τα 119 κρούσματα - Τσιόδρας: «Διασπείρεται ταχύτατα η νόσος στα πλοία»

 Στα 119 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στα ανοιχτά του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τους 380 επιβαίνοντες του πλοίου, 119 βρέθηκαν θετικοί στον ιό, 259 αρνητικοί και 2 θα χρειαστεί να ξανακάνουν εξετάσεις καθώς τα δείγματά τους ήταν ακατάλληλα.

Γαα όσους ναυτικούς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τους σταδιακά εντός των επόμενων 36 ωρών αφού μεταφερθούν πρώτα σε ξενοδοχεία στην Αθήνα.

Οι θετικοί στον κορονοϊό θα παραμείνουν σε καραντίνα στο πλοίο για 14 μέρες.

Την Πέμπτη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από τις επιφάνειες και τα κλιματιστικά του πλοίου.

Αναφερόμενος στο πλοίο από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας, τόνισε:

«Το 30% των ανθρώπων μολύνθηκε, έκανε γρήγορα τον κύκλο του ο ιός. Σε τέτοιες δομές εξαπλώνεται εύκολα, είναι σημαντικό να έχουμε πρόγραμμα δράσης, υπάρχουν ειδικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Τα μέτρα παραμένουν ίδια για όλους μας».

«Τα πλοία επωάζουν τη νόσο και αυτή διασπείρεται ταχύτατα», συνέχισε.

Θα καταπλεύσει στις 8 το βράδυ στην προβλήτα «Θεμιστοκλής» στον Πειραιά

Στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας "Θεμιστοκλής", στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, αναμένεται να καταπλεύσει στις 8 περίπου το απόγευμα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μετά τα 119 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των 383 επιβαινόντων του πλοίου.

Αφού δόθηκε το "πράσινο φως" από τον ΕΟΔΥ, υπήρξε άμεση επικοινωνία του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη με τη διοίκηση του ΟΛΠ, προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση στον κατάπλου του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο, κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό.  

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη για να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας οδηγίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα