Κορονοϊός: Σκέψεις για «λουκέτο» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

Κορονοϊός: Σκέψεις για «λουκέτο» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

Το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια για την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας, άφησε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ  ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που εξετάζεται σε «ύστερη φάση».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα», ο υπουργός διευκρίνισε πως σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

«Σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό (σ.σ. κλείσιμο όλων των αεροδρομίων). Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις.  Ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως. Γι' αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Γεραπετρίτης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα