Έβρος: Νέα ντοκουμέντα από τα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα

07 Μαρτίου 2020, 12:30

Έβρος: Νέα ντοκουμέντα από τα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις Καστανιές του Έβρου, καθώς νέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου. Παρότι έχει ήδη συμπληρωθεί μια εβδομάδα έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, η κατάσταση δεν φαίνεται να βαίνει προς εξομάλυνση. Η Τουρκία συνεχίζει να δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα στην περιοχή, με πληροφορίες της απεσταλμένης του CNN Greece στον Έβρο να αναφέρουν πως Τούρκοι αστυνομικοί πετούν χημικά στην ελληνική πλευρά.

Ειδικότερα, νέα ένταση σημειώθηκε το πρωί καθώς στην περιοχή έγινε ρίψη αβολίδωτων πυρών και χημικών και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη του CNN Greece στον Έβρο, υπάρχουν ομάδες προσφύγων και μεταναστών που τρέχουν περιμετρικά του φράχτη.

Σημειώνεται ότι το 24ωρο από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του Έβρου:

Έγιναν 27 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Οι περισσότεροι συλληφθέντες προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 1.269 περιπτώσεις.

Δείτε βίντεο από τις Καστανιές:

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, στο τουρκικό φυλάκιο βρίσκονται πλέον μόνο περίπου 100 μετανάστες.

 

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας στις Καστανιές με τις ελληνικές δυνάμεις αν αποκρούουν διαδοχικές επιθέσεις προς τα ελληνικά σύνορα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7 Μαρτίου έγιναν επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να διασπαστεί ο φράχτης που έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα σύνορα της και που καθημερινά ενισχύεται όχι μόνο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού αλλά και με ειδικές υπερκατασκευές που μεταφέρονται από τεράστια φορτηγά του ελληνικού στρατού.

Δείτε Live εικόνα