Προκήρυξη για τους 800 νέους συνοροφύλακες στα νησιά – Προσόντα και κριτήρια

Προκήρυξη για τους 800 νέους συνοροφύλακες στα νησιά – Προσόντα και κριτήρια

Δημοσιεύτηκε χθες η προκήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη ακόμη 800 συνοροφυλάκων, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η φύλαξη στα νησιά και κυρίως στη Λέσβο, όπου εξακολουθεί να επικρατεί αναβρασμός για το κολαστήριο της Μόριας, καθώς αυξάνονται καθημερινά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί.

Πρόκειται για τη δεύτερη προκήρυξη μέσα σε λίγες ημέρες, με την πρώτη να αφορά ακόμη 400 άτομα στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με επίκεντρο τον Εβρο.

Oι συνοροφύλακες θα τοποθετηθούν στα νησιά της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Κω, της Λέρου, της Σύμης, της Καλύμνου και της Μεγίστης για να καλύψουν τις ανάγκες των Υπηρεσιών Διαχείρισης της Μετανάστευσης και Συνοριακής Φύλαξης, καθώς και στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.

Πρόκειται για ετήσια σύμβαση εργασίας ως ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., με δυνατότητα παράτασης έως και πέντε χρόνια. Επιπλέον πέντε μόρια προβλέπονται για τους υποψήφιους που κατά την τελευταία διετία κατοικούν ή από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους στις εξής περιοχές: Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Λέσβου: Δήμοι Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, Π.Ε. Σάμου: Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Π.Ε. Χίου: Δήμοι Χίου, Οινουσσών και Η.Ν. Ψαρών, Π.Ε. Κω: Δήμος Κω και Νισύρου και Λέρο, Σύμη, Κάλυμνο, Μεγίστη.

Από τον αριθμό των προκηρυσσόμενων θέσεων, ποσοστό 80% θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α’ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ Α’ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (ΤΕΣ), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Σχολών ΟΑΕΔ.

Το υπόλοιπο ποσοστό 20% θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψηφίου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

Σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν θα καλυφθούν, οι κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψηφίους/ες της άλλης κατηγορίας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεως είναι μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Ανάμεσα στα προσόντα/προϋποθέσεις των υποψηφίων είναι ότι δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, θα πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, να μη φέρουν τατουάζ που να φαίνεται εξωτερικά της ενδυμασίας (θερινή και χειμερινή στολή), να μην έχουν καταδίκη και το ανάστημά τους να είναι (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Π.Ε. Λέσβου: 240 συνοροφύλακες

Π.Ε. Σάμου: 180

Π.Ε. Χίου: 160

Π.Ε. Κω: 100

Λέρος: 80

Σύμη: 20

Κάλυμνος: 10

Μεγίστη: 10 συνοροφύλακες

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα