Κοροναϊός: Μια Ελληνίδα αποκαλύπτει πως βιώνει τις στιγμές στην καρδιά του φονικού ιού

Κοροναϊός: Μια Ελληνίδα αποκαλύπτει πως  βιώνει τις στιγμές στην καρδιά του φονικού ιού

Βρέθηκε στη Σαγκάη για μετεκπαίδευση πάνω στην κινεζική ιατρική και τώρα που ο κοροναϊός έχει δραματικά εξαπλωθεί είναι αναγκασμένη να ζει σε ένα καθεστώς επιφυλακής, όπως περιγράφει η Γιώτα Τάγγα στο newsit.gr, τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην κινεζική μεγαλούπολη.

Η νεαρή γιατρός με σπουδές στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε από τον Σεπτέμβριο του 2019 να μεταβεί στην Σαγκάη, στο οικονομικό κέντρο της Κίνας, με σκοπό να μάθει τα μυστικά του βελονισμού. “Οι σπουδές μου είναι πάνω στην δερματολογία, τις οποίες θα ολοκληρώσω τα επόμενα χρόνια και βρίσκομαι στην Σαγκάη για μετεκπαίδευση πάνω στην κινεζική ιατρική και συγκεκριμένα τον βελονισμό. Εδώ κάνω πανεπιστημιακά και νοσοκομειακά μαθήματα. Ήρθα στη Σαγκάη τον Σεπτέμβριο του 2019 και οι σπουδές μου ολοκληρώνονται τον ερχόμενο Ιούλιο”.

Όλα κυλούσαν φυσιολογικά στην πόλη με τα 24 εκατομμύρια κατοίκους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, όπου έκανε την εμφάνιση του ο κοροναϊός στην πόλη Γουχάν “Αυτό που έχω παρατηρήσει εδώ στη Σαγκάη είναι το μειωμένο ποσοστό του κόσμου που χρησιμοποιεί πλέον τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι φανερό πλέον αυτό. Όσοι τα χρησιμοποιούν φορούν τις ειδικές μάσκες N-95 παντού” αναφέρει η Γιώτα Τάγγα και προσθέτει “Έχουν ανασταλεί πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις σε εκκλησίες και χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος από την κινεζική κυβέρνηση, όπως το θεματικό πάρκο της Disney εδώ στη Σαγκάη, προκειμένου να αποφευχθεί έτσι η εξάπλωση του ιού. Επίσης έχουν αναβληθεί και πολλά ταξίδια”.

Όπως αναφέρει, με το θέμα της εξάπλωσης του ιού που έχει πάρει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις, ασχολείται καθημερινά η κινεζική τηλεόραση, ενώ πολλά είναι τα email και τα μηνύματα που δέχονται στα κινητά τους από διάφορους φορείς “Η τηλεόραση κάνει συχνές αναφορές μέσω ρεπορτάζ για τον κοροναϊό, ενώ υπάρχουν μεγάλες οθόνες σε διάφορα σημεία, όπου γίνεται διαρκείς ενημέρωση στον κόσμο. Συνεχώς λαμβάνουμε email και προσωπικά μηνύματα καθημερινά δυο φορές την ημέρα”.

Εκτός όμως από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί η Γιώτα Τάγγα έχει να σκεφτεί και την οικογένεια της στην Ελλάδα που ανησυχεί για την υγεία της “Θεωρώ, όπως λέω και στους δικούς μου στην Ελλάδα, πως δεν πρέπει να είμαστε πανικοβλημένοι. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, αν και ο κόσμος εδώ έχει ανησυχήσει θα έλεγα αρκετά. Ως γιατρός τους καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν σκέφτηκα όμως να γυρίσω γιατί έχω δουλέψει σε νοσοκομείο στην Ελλάδα σε περίοδο εποχικής γρίπης και ξέρω πως είναι τα πράγματα. Έχω δει ανθρώπους να διασωληνώνονται εξαιτίας της γρίπης και δεν σκέφτηκα στιγμή να φύγω από δίπλα τους. Εμείς οι γιατροί έχουμε έρθει αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις και δεν τα έχουμε παρατήσει. Δεν θέλω να υποτιμήσω την κατάσταση γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι ένας νέος ιός, ο τρίτος στην κατηγορία του, που προκαλεί τόσο σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και δεύτερος που έχει να αντιμετωπίσει η Κίνα μετά τον Sars” αναφέρει η γιατρός, η οποία καθημερινά δίνει τις δικές της συμβουλές σ εκείνους που τις χρειάζονται.

“Τους προτρέπω να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να φορούν την ειδική μάσκα Ν-95. Να πλένουν καλά και συχνά τα χέρια τους με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 15΄΄, καθώς επίσης και το φαγητό που καταναλώνουν να είναι καλά μαγειρεμένο. Οι πιο επιρρεπείς φυσικά είναι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βρέφη, ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνια νοσήματα κ.α”

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα