Έρχεται η προκήρυξη για 2.850 μόνιμους στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Έρχεται η προκήρυξη για 2.850 μόνιμους στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Έτοιμος για προκήρυξη είναι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση 270 δήμων με 2.850 μόνιμους υπαλλήλους για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του υπουργείου Εσωτερικών.

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να αποσταλεί άμεσα στο Εθνικό Τυπογραφείο από το ΑΣΕΠ, που έχει προχωρήσει ήδη την επεξεργασία.

Στη νέα προκήρυξη επέρχονται τροποποιήσεις, καθώς οι υπηρετούντες συμβασιούχοι θα έχουν επιπλέον μόρια, αλλά η εμπειρία δεν θα αποτελεί το μοναδικό κριτήριο, ώστε να μην αποκλειστούν νέοι υποψήφιοι από την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, ενώ θα περιλαμβάνονται όλες οι ειδικότητες και κλάδοι που υπάρχουν σήμερα ως συμβασιούχοι. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να εκδοθεί και δεύτερη προκήρυξη που αφορά την πλήρωση άλλων 400 θέσεων, ώστε να φτάσουν συνολικά τις 3.250.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Αγοράς Εργασίας», οι ειδικότητες που θα συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη είναι: ΠΕ – ΤΕ Κοινωνικοί Λειτουργοί (πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, µε άδεια άσκησης επαγγέλματος), ΤΕ Επισκέπτες Υγείας, ΠΕ Ψυχολόγοι ή ΠΕ Κοινωνιολογίας ή Κοινωνικής Πολιτικής ή Κοινωνικής Διοίκησης και ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές, ΔΕ Βοηθοί νοσηλευτών µε άδεια άσκησης επαγγέλματος και οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ (πιστοποιημένο από τον ΟΕΕΚ) ή Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλον ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής µε άδεια άσκησης επαγγέλματος, ΠΕ Κοινωνικής Πολιτικής, ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης, ΔΕ Οδηγοί, ΥΕ Οικογενειακοί Βοηθοί.

Σημειώνεται ότι με τροπολογία έχουν παραταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι συμβάσεις του απασχολούμενου προσωπικού, ενώ έως την κάλυψη των οργανικών θέσεων μέσω της επερχόμενης προκήρυξης του ΑΣΕΠ οι πιστώσεις χρησιμοποιούνται για την παράταση του προγράμματος. Αυτό γίνεται μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα και να αναλάβουν υπηρεσία οι μόνιμοι που θα προσληφθούν.

ελεύθερος τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα