Κοινωνικό μέρισμα: Απορρίφθηκαν 813.000 αιτήσεις

Τα νεώτερα στοιχεία που συγκέντρωσε πριν από λίγο η ΗΔΙΚΑ δείχνουν ότι το ποσοστό των απορρίψεων στις αιτήσεις παραμένει τεράστιο.

Σε σύνολο 961.783 αιτήσεων που είχαν υποβληθεί μέχρι και τις 11:00 σήμερα το πρωί, εγκρίθηκαν 148.178, δηλαδή ποσοστό μόλις 15,4% ενώ σε 813.146 περιπτώσεις, η απάντηση ήταν απορριπτική.

Δηλαδή, οι 85 στους 100, «κόβονται» από το σύστημα. Η ΗΔΙΚΑ κατέγραψε και 459 περιπτώσεις πολιτών που ακύρωσαν την αίτησή τους για να την υποβάλλουν εκ νέου. 

Αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας με τον οποίο επικοινώνησε το theΤΟC ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον τρόπο επίλυσης αποριών, ενώ θα δημιουργηθεί και μηχανισμός υποβολής ενστάσεων από όσους θεωρούν ότι κακώς απορρίπτεται η αίτησή τους. Ο μηχανισμός θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ. Όσοι θεωρούν ότι αδικούνται από την απορριπτική απόφαση, θα κάνουν ηλεκτρονική ένσταση και τα στοιχεία τους θα διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ προκειμένου να αιτιολογείται η απόφαση απόρριψης ή –αν έχει γίνει λάθος- ο ενδιαφερόμενος να δικαιώνεται και να εισπράττει το επίδομα.

Ήδη στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ αναρτήθηκε ειδοποίηση για τους γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, κατηγορία στην οποία έχουν εντοπιστεί πολλά προβλήματα και απορριπτικές αποφάσεις από την 1η στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα. «Διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα».

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα