Δύσκολη νύχτα με πλημμύρες σε Ολυμπιάδα και Θάσο

Δύσκολη νύχτα με πλημμύρες σε Ολυμπιάδα και Θάσο

Νέα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και Θάσο, που είχαν πληγεί και τα προηγούμενα 24ωρα από πλημμυρικά φαινόμενα. Το πέρασμα του «Γηρυόνη» από τις δύο παραπάνω περιοχές και οι έντονες βροχοπτώσεις χθες το βράδυ μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, ενώ σπίτια πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την μεταφορά εγκλωβισμένων ατόμων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στη Θάσο η Υπηρεσία δέχθηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή του Λιμένα και στην ίδια περιοχή πραγματοποίησε μεταφορά τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο από ισόγεια κατοικία.

Στην περιοχή της Ιερισσού και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής η Πυροσβεστική, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις. Εξάλλου στην Ιερισσό στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά άνδρα που είχε εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο και είναι καλά στη υγεία του.

Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα κύλησε η νύχτα στη Θεσσαλονίκη όπου ο «Γηρυόνης» έκανε την εμφάνισή του κυρίως μέσω των δυνατών ανέμων που έπνεαν χθες στο πολεοδομικό συγκρότημα, με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει σε περισσότερες από πενήντα περιπτώσεις για κοπές δένδρων και απομάκρυνση αντικειμένων από δρόμους και πεζοδρόμια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα