Αυτό είναι το κινέζικο "τέρας" του Σι Τζινπίνγκ-Πόσο κοστίζει η λιμουζίνα του

Αυτό είναι το κινέζικο "τέρας" του Σι Τζινπίνγκ-Πόσο κοστίζει η λιμουζίνα του

Με μια εντυπωσιακή λιμουζίνα μετακινείται ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

Η λιμουζίνα Ν501 έχει κατασκευαστεί από την Hongqi και είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που κατασκευάζει η Κίνα καθώς η τιμή του ανέρχεται περίπου στα 800 χιλιάδες δολάρια.

Σύμφωνα με το insider.gr το όνομα Hongqi σημαίνει κόκκινη σημαία παραπέμποντας στο παραδοσιακό σύμβολο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Ξεκίνησε το 1958 και από τότε αποτελεί το επίσημο όχημα για υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Κίνας τόσο εντός συνόρων όσο και εκτός της χώρας.

 Η συγκεκριμένη λιμουζίνα, ειδικής κατασκευής και αλεξίσφαιρη για τον Κινέζο πρόεδρο, διαθέτει την πλατφόρμα του Audi A6L της FAW-Volkswagen. Πλέον, η Hongqi, που κατασκευάζει πολυτελή αυτοκίνητα στην Κίνα, ανήκει στη FAW. Διαθέτει τέσσερις πόρτες και βενζινοκινητήρα V8 4.0 λίτρων. Η ονομασία Hongqi σημαίνει "κόκκινη σημαία". Κατασκευάστηκε το 1958 από το Group First Auto Works (FAW). Ως όχημα χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τους ηγέτες του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος ενώ στη συνέχεια ταυτίστηκε μαζί του.

Για πρώτη φορά το όχημα αυτό χρησιμοποίησε ο Μάο Τσε Τουνγκ κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον στην Κίνα τη δεκαετία του 1970. Οι υπόλοιποι Κινέζοι ηγέτες προτίμησαν άλλα αυτοκίνητα ενώ το 2012 ο Τζινπίνγκ τόνισε ότι οι ηγέτες της χώρας θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο κινεζικής κατασκευής αυτοκίνητα.

Εκτός από τις μετακινήσεις του στο εσωτερικό της χώρας, ο Σι Τζινπίνγκ μεταφέρει και στις επισκέψεις του σε άλλες χώρες τη λιμουζίνα του. Οι μόνες περιπτώσεις όπου δεν το έκανε αυτό ήταν το 2013 και το 2015 στις ΗΠΑ όπου χρησιμοποίησε Cadillac, και το 2014 στη Γαλλία, όπου χρησιμοποίησε Citroen C6.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα