O Χρυσοχοΐδης τράβηξε το… Joker! ΕΔΕ από Μενδώνη και τρολάρισμα από Τσίπρα

O Χρυσοχοΐδης τράβηξε το… Joker! ΕΔΕ από Μενδώνη και τρολάρισμα από Τσίπρα

Την υπηρεσιακή τους ιδιότητα ως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους, επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς που κάλεσαν για να απομακρύνουν τους ανήλικους από την ταινία «Τζόκερ», οι δύο γυναίκες χτες και προχτές, από κινηματογράφους στην Κυψέλη και στο Μαρούσι.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προχτές το απόγευμα και χτες το απόγευμα, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα. 

Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Συγκεκριμένα στο Μαρούσι  βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.

Οι επτά οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση.

Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι.

Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

Στην περίπτωση του Αμαρουσίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δεν ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι’ αυτό έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι τους παρέλαβαν.

ΓΑΔΑ: Αστυνομικοί μετέβησαν στους κινηματογράφους μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του υπ. Πολιτισμού

«Το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων, αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών».

Αυτό τονίζει, σε σημερινή ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) σχετικά με το θέμα της παρέμβασης αστυνομικών σε κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ». 

Επίσης, όπως επισημαίνει η ΓΑΔΑ, «αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα».

Χρυσοχοΐδης: Το βράδυ θα πάω να δω την ταινία με τον 15χρονο γιο μου

Με ένα tweet ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχολιάζει το θέμα που έχει προκύψει μετά την έφοδο αστυνομικών σε κινηματογράφους όπου προβάλλεται η ταινία "Τζόκερ".

«Σήμερα το βράδυ θα πάω να δω με τον 15χρονο γιο μου το #Τζόκερ», έγραψε με νόημα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μενδώνη για «Τζόκερ»: Καταδικάζω τις υπαλλήλους του υπουργείου που έκαναν την καταγγελία

Πάντως, η  υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» δήλωσε πλήρη άγνοια για το περιστατικό, το οποίο η ίδια έμαθε εκ των υστέρων. Όπως είπε, η πρώτη αντίδρασή της, όταν έμαθε ότι τη διαδικασία κινήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ήταν να ρωτήσει όλη την ιεραρχία του υπουργείου για το ποιος έδωσε την εντολή και ποιος βρίσκεται πίσω από την ενέργεια αυτήν.

«Πήρα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες λειτουργούσαν αυτόνομα», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη και τόνισε πως: «Το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, αγνοούσαν όλη την ιεραρχία. Θα κινηθεί όλη η διαδικασία για τον σε βάρος τους πειθαρχικό έλεγχο».

Η Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε ότι οι δύο υπάλληλοι «δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής» και σχολίασε πως «δεν είναι δυνατόν δύο κυρίες κάτω από την υπαλληλική τους ιδιότητα να προκαλούν τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα».

«Λειτούργησαν αυθαιρέτως, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοιο πράγμα, δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε σε αυτή την πράξη», συμπλήρωσε η ίδια.

Τσίπρας για Joker: Ο Χρυσοχοΐδης επέβαλε την τάξη που δεν κατάφεραν τα όργανα της Γκόθαμ Σίτι

Με μία ανάρτησή του στο Instagram σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την έφοδο της Αστυνομίας σε κινηματογράφους που παιζόταν η ταινία Τζόκερ.

Το κείμενο και η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στο κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το Τζόκερ.

Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα.

Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Τη ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο.

Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα.

Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει τη τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του '60, ίσως και ακόμη πιο πίσω... Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε.

ΥΓ: Η φωτογραφία προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου. Εμπνευσμένη θα έλεγα... #joker

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το "Τζόκερ". Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα. Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Την ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο. Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα. Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει την τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του '60, ίσως και ακόμη πιο πίσω... Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε. ΥΓ: Η φωτογραφία προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου. Εμπνευσμένη θα έλεγα...#joker

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) στις21 Οκτ, 2019 στις 12:05 πμ PDT

 Επίθεση Χρυσοχοΐδη σε Τσίπρα για τον «Τζόκερ»: Κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας

Πυρά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη με αφορμή το καυστικό σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την έφοδο αστυνομικών σε κινηματογράφους για την ταινία «Τζόκερ».

Σε δήλωσή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρει τα εξής:

«Η Αστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της. Από την άλλη, είναι αυτονόητη η υποχρέωση της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας. Όπως συνέβη χθες με τα περιστατικά στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες.

Δήλωσα ήδη ότι σήμερα θα πάω με τον 15χρονο γιο μου να δω την ταινία Τζόκερ.

Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε λογικό πολίτη και προφανώς θα έπρεπε να είναι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα.

Υ.Γ.: Ο Α. Τσίπρας επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας. Ξεσκεπάζεται η ψεύτικη η ευαισθησία από τα ίδια του τα τελευταία λόγια, μιας και μόνο ο δικός μου στιγματισμός τον ενδιαφέρει. Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής του ρηχότητας να συνοδεύει την ανάρτηση με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του Τζόκερ. Από ότι έχω ακούσει και διαβάσει τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α. Τσίπρας».

Ραγκούσης: Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης γυρίζουν την Ελλάδα και την ΕΛ.ΑΣ. σε πολύ σκοτεινές εποχές

Για την επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους προκειμένου να ελέγξουν την ηλικία των θεατών που παρακολουθούσαν την ταινία "Τζόκερ" έκανε δήλωση ο Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως είπε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ "εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα με την ΕΛ.ΑΣ. για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκειμένου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών.

Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από την ΕΛ.ΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου".

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, "οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές".

Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Έγιναν καταγγελίες ότι παρακολουθούν την ταινία "Τζόκερ" ανήλικοι - Η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει

Ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για την έφοδο που έκανε η αστυνομία σε κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ».

"Έγιναν ανώνυμες καταγγελίες ότι την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι και η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει" ανέφερε.

Μενδώνη: Τουλάχιστον ατυχής ο τρόπος που εκμεταλλεύτηκε η αντιπολίτευση τους ελέγχους για τον Joker

Την ενόχλησή της για τα προβληματα που δημιουργούνται από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας με αφορμή τους ελέγχους σε κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβάλλεται η ταινία Joker.

«Με ενοχλεί αφάνταστα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειες τους» είπε η κυρία Μενδώνη και καταφέρθηκε εκ νέου κατά των δύο εργαζομένων που προκάλεσαν τους ελέγχους.

«Δυο γυναίκες που είναι μέλη της επιτροπής που γνωμοδοτούν για τις ταινίες υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους. Ελεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής-υπάρχουν και άλλοι τρόποι» είπε η κυρία Μενδώνη.

Η υπουργός Πολιτισμού άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «από την άλλη είναι τουλάχιστον άτυχης ο τρόπος που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός η Αξιωματκη Αντιπολίτευση».

«Για την ώρα διενεργείται ΕΔΕ» κατέληξε την πρώτη αναφορά της στο θέμα στη συνέντευξη τύπου η υπουργός Πολιτισμού.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα