Σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας, σκληραίνει τη στάση της η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Ασφυκτική αρχίζει να γίνεται η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας, καθώς τα σκουπίδια αρχίζουν να μαζεύονται σε μεγάλες ποσότητες, την ώρα που η ΠΟΕ - ΟΤΑ σκληραίνει τη στάση της αναφορικά με διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179), που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία, ενώ αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη όσον αφορά τη στάση τους.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Τα δημοτικά γκαράζ, επίσης, θα παραμείνουν κλειστά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη έχει υπάρξει απόφαση για 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, θα υπάρξει 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα -στις 11 το πρωί- θα λάβει χώρα πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εικόνες από τη διασταύρωση Βερανζέρου και Δώρου, από στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και 3ης Σεπτεμβρίου, την Μπενάκη, αλλά και τη Σόλωνος, στο κέντρο της πρωτεύουσας, είναι ενδεικτικές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα