Φονικό στο Ηράκλειο: Στην φυλακή η 31χρονη - Ο πατέρας μας δεν ήταν ποτέ βίαιος

Φονικό στο Ηράκλειο: Στην φυλακή η 31χρονη - Ο πατέρας μας δεν ήταν ποτέ βίαιος

Εν μέσω σφοδρών εντάσεων, πήρε χθες τον δρόμο για τη φυλακή η 31χρονη μητέρα, η οποία το βράδυ της περασμένης Κυριακής μαχαίρωσε θανάσιμα τον 59χρονο πρώην σύντροφό της, στη Νέα Αλικαρνασσό.

Η 31χρονη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η 31χρονη υποστήριξε κατά την απολογία της ότι μαχαίρωσε τον 59χρονο ευρισκόμενη σε άμυνα, καθώς ο ίδιος φέρεται να της επιτέθηκε. Ωστόσο, δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές, που αποφάσισαν την προφυλάκισή της.

Αυτό ήταν το “ευχαριστώ” της... Τον έστειλε στον άλλο κόσμο»

Ωστόσο, μιλώντας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”, μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου 59χρονου αμφισβήτησαν ότι πριν τη δολοφονία του αγαπημένου τους ανθρώπου υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του ίδιου και της 31χρονης.

Εξάλλου, οι οικείοι του υποστήριξαν ότι ο 59χρονος δεν ήταν ποτέ βίαιος με την πρώην σύντροφό του, καθώς και ότι ουδέποτε μίσησε την 31χρονη, παρά το ότι εκείνη «του στέρησε τα παιδιά του».

Στο περιθώριο της απολογίας της 31χρονης γυναίκας, μίλησαν στην “ΚΡΗΤΗ TV” τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του άτυχου 59χρονου. Πρόκειται για τις δύο κόρες του, ηλικίας 26 και 21 ετών, οι οποίες υποστήριξαν ότι ο πατέρας τους τις λάτρευε και ποτέ δεν ήταν βίαιος.

Μεταξύ άλλων, είπαν ότι ο πατέρας τους είχε στηρίξει την 31χρονη πρώην σύντροφό του, αναγνωρίζοντας, μάλιστα, και το 13χρονο - σήμερα - παιδί που εκείνη είχε αποκτήσει από τη σχέση της με άλλον άνδρα. Εξάλλου, ο 59χρονος φέρεται να έκανε αγώνα εδώ και καιρό προκειμένου να πάρει από το ίδρυμα τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 3, 4, 6 και 9 ετών, που είχε αποκτήσει με την 31χρονη, όσο και το 13χρονο αγόρι που είχε αναγνωρίσει.

«Αυτός ο άνθρωπος δε μίσησε ποτέ κανέναν. Ακόμη και την 31χρονη που του στέρησε τα παιδιά του, που ήταν ό,τι πιο πολύτιμο είχε, δεν τη μίσησε ποτέ! Πάντα προσπαθούσε να τη βοηθήσει... Και αυτό ήταν το “ευχαριστώ” της: Τον μαχαίρωσε και τον έστειλε στον άλλο κόσμο, καταδικάζοντας τα παιδιά της να είναι σε ένα ίδρυμα», ανέφερε συγγενής του 59χρονου.

Σύμφωνα με τους οικείους του 59χρονου, η 31χρονη ενοχλούσε συνεχώς το τελευταίο διάστημα τον πρώην σύντροφό της, ζητώντας του να της δώσει τα κλειδιά ενός παλιού οχήματος, προκειμένου εκείνη να μένει εκεί, καθώς φέρεται να την έδιωχναν από το παράπηγμα όπου διαβιούσε.

Παράλληλα, οι συγγενείς του 59χρονου αμφισβήτησαν ότι της δολοφονίας προηγήθηκε διένεξη μεταξύ θύτη και θύματος.

«Στις 8:02 μ.μ. την κάλεσε για να της πει “είμαι απέξω”. Και 8:10 κάλεσε μόνος του το ΕΚΑΒ. Έχω το τηλέφωνό του. Η αλάνα είναι το λιγότερο 500 μέτρα απόσταση και εκείνος πάρκαρε το αμάξι του έξω από το βενζινάδικο.

Υπολογίστε πόσο χρόνο θέλει ένας άνθρωπος για να περπατήσει 500 μέτρα, να φάει τη μαχαιριά και να γυρίσει πίσω. Άρα δεν προλάβανε να διαπληκτιστούνε. Και το ξύλο που λέει ότι έχει φάει, το έχει φάει από τον σύντροφό της. Την έβλεπα σάπια στο ξύλο», ανέφερε στενή συγγενής του θύματος.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της περασμένης Κυριακής, σε κοντινή απόσταση από το Κέντρο Αστέγων, στη λεωφόρο Ικάρου, στη Νέα Αλικαρνασσό. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, στο σημείο του εγκλήματος έσπευσε αστυνομική δύναμη, καθώς και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον 59χρονο, ο οποίος ήταν βαρύτατα τραυματισμένος.

Με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο 59χρονος διακομίστηκε τάχιστα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο τραυματίας εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, με τους γιατρούς να καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες να τον σώσουν. Δυστυχώς, όμως, ο 59χρονος δεν έμελλε να τα καταφέρει και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στην αίθουσα του χειρουργείου.

Σκηνές μεγάλης έντασης στα δικαστήρια Ηρακλείου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φερόμενη φόνισσα έγινε αποδέκτης των οργισμένων αντιδράσεων των οικείων του θύματος που έδωσαν χθες μαζικό “παρών” στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Μάλιστα, την ώρα που η κατηγορούμενη οδηγείτο από το γραφείο του εισαγγελέα στο γραφείο του ανακριτή, μια γυναίκα ξέφυγε από τον αστυνομικό κλοιό και χαστούκισε την 31χρονη.

Στην όψη της σιδηροδέσμιας κατηγορούμενης, συγγενείς και φίλοι του 59χρονου πρώην συντρόφου της, με τον οποίο είχαν αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά, εξοργίστηκαν...

Το ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου σείστηκε από τις σπαρακτικές κραυγές των οικείων του θύματος. «Φόνισσα! Φόνισσα!», φώναζαν στην 31χρονη, την ώρα που οδηγείτο στο γραφείο του ανακριτή, συνοδευόμενη από αστυνομικούς.

Ενδεικτικό του κλίματος οργής που επικρατούσε για την κατηγορούμενη είναι το γεγονός ότι οι Αρχές “φυγάδευσαν” την 31χρονη από τα Δικαστήρια βγαίνοντας από άλλη έξοδο από εκείνη που εισήλθαν.

Σύμφωνα, πάντως, με τα όσα υποστήριξε, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, ο συνήγορος υπεράσπισης της 31χρονης κ. Κωνσταντίνος Κουτρουμπής, η εντολέας του μαχαίρωσε τον 59χρονο ευρισκόμενη σε άμυνα.

«Ο ισχυρισμός της κατηγορούμενης ήταν ότι δέχτηκε επίθεση, ξυλοδαρμό

Το μααίρι με το οποίο ήταν εφοδιασμένη (είχαν τσακωθεί το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα), και το οποίο κρατούσε ακόμη μαζί της, το χρησιμοποίησε για να αμυνθεί όταν της επιτέθηκε, με τα αποτελέσματα που γνωρίζετε», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Κουτρουμπής.

«Όταν κατάλαβε ότι είχε σκάσει το λάστιχό του, την ακολούθησε να της ζητήσει τον λόγο, και της επιτέθηκε», είπε ο κ. Κουτρουμπής, σύμφωνα με τον οποίο η 31χρονη δεν είχε καν προλάβει να αφήσει «ούτε το τσιγάρο που την είχε προμηθεύσει, ούτε το μαχαίρι.

Μπήκε στη μέση, και ο σύντροφός της έφαγε και αυτός μια μαχαιριά». Αναφορικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 59χρονου, ο συνήγορος υπεράσπισης της 31χρονης είπε χαρακτηριστικά ότι «μια μαχαιριά κι έξω ήτανε...».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον δικηγόρο, η εντολέας του έφερε μαζί της ένα μικρό μαχαίρι για την αυτοπροστασία της, καθώς συχνά κοιμόταν έξω.

«Έμενε στον δρόμο, στο νεκροταφείο, δεν είχε σταθερό κατάλυμα. Είχε το μαχαίρι, σε περίπτωση που κάποιος της επιτεθεί, να μπορεί να προφυλάξει τον εαυτό της», επισήμανε ο κ. Κουτρουμπής αναφορικά με το επίμαχο μαχαίρι, το οποίο ακόμη δεν έχει βρεθεί.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα