Σήμερα ανακοινώνονται οι Βάσεις εισαγωγής – Πώς θα δείτε πού περάσατε

Σήμερα ανακοινώνονται οι Βάσεις εισαγωγής – Πώς θα δείτε πού περάσατε

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων μπαίνει σήμερα το πρωί, καθώς μετά τις 11 το πρωί οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των βάσεων για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν με δύο τρόπους για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Ονομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο) είτε από το Λύκειό τους, όπου θα έχουν αναρτηθεί οι σχετικές καταστάσεις. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι καταστάσεις που αναρτώνται στα σχολεία δεν αναγράφουν τα ονόματα των υποψηφίων αλλά μόνο τους κωδικούς τους.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας πρόκειται για συνολικά 94.787 υποψηφίους – εκ των οποίων οι 81.244 από τα Γενικά Λύκεια και οι 12.543 από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα