Μεγάλη φωτιά στη Λέρο: Εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου - Δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Μεγάλη φωτιά στη Λέρο: Εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου - Δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Κουλούκι - Μερικιά στο Λακκί της Λέρου.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lerosnews δόθηκε εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου Λέρου ενώ λουόμενοι έχουν εγκλωβιστεί σε παραλία της περιοχής επειδή απαγορεύτηκε  η πρόσβασή τους στον κεντρικό δρόμο, για λόγους ασφαλείας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, αναφορικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς, που μαίνεται στην περιοχή Λακκί.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο δήμαρχος τόνισε ότι η φωτιά φαίνεται να βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο και διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Εξ όσων γνωρίζει, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το νοσοκομείο, ωστόσο, επειδή πλέον ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί σιγά σιγά επιστρέφουν στο κτίριο.

Σύμφωνα με τον κ. Κόλια δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε παραλίες του νησιού. Μόνο μία κολυμβήτρια χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τη θάλασσα με τη βοήθεια σκάφους, επειδή δεν μπορούσε να βγει στην παραλία λόγω των πυκνών καπνών.

 Άμεσα κινητοποιήθηκαν 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

Οι κάτοικοι της περιοχής και κλιμάκια του δήμου δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να κατορθώσουν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς .

 Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος και πυροσβεστικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από το νησί της Σάμου. Στο νησί έχει μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, με σούπερ πούμα από τη Σάμο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα