Μαχαίρωσαν νεαρό που συμμετείχε στο συλλαλητήριο για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μαχαίρωσαν νεαρό που συμμετείχε στο συλλαλητήριο για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Το περιστατικό συνέβη στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη το βράδυ και εκτιμάται πως οι δράστες είχαν «σταμπάρει» το θύμα τους από τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία κιόλας-Συνελήφθησαν δύο άτομα και εξετάζεται αν τα κίνητρα ήταν πολιτικά

Επίθεση από τέσσερις νεαρούς δέχτηκε χθες στις 10 το βράδυ ένας 29χρονος που συμμετείχε στο συλλαλητήριο για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Οι δράστες φαίνεται είχαν «σταμπάρει» τον στόχο τους από την συμμετοχή του και στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία. Φέρονται να τον αποκάλεσαν φασίστα και να τον καταδίωξαν επί της οδού Εγνατία έως και την Πλ. Αριστοτέλους όπου το θύμα εισήλθε σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ για να σωθεί. Οι δράστες όμως τον ακολούθησαν και ένας από αυτούς τον μαχαίρωσε, τραυματίζοντάς τον ελαφρά, στην πλάτη και στο χέρι.

Στο σημείο κλήθηκαν και έφτασαν άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι καταδίωξαν τους δράστες και κατάφεραν να συλλάβουν δύο από αυτούς, ηλικίας 22 και 33 ετών αντίστοιχα.

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και αποχώρησε. Από την έρευνα των Αρχών δεν έχει προκύψει μέχρι τώρα αν δράστες και θύμα είχαν ενταχθεί κάπου πολιτικά και κανείς τους δεν έχει απασχολήσει για κάτι στο παρελθόν, ωστόσο εξετάζεται σοβαρά αν τα κίνητρα ήταν πολιτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα