Επέλαση του χειμώνα σε πολλές περιοχές της χώρας. Που χιονίζει

Επέλαση του χειμώνα σε πολλές περιοχές της χώρας. Που χιονίζει

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία. Τρίκαλα, Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά ντύθηκαν στα λευκά ενώ στο ορεινό οδικό δίκτυο η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

"ΔΕΙΧΝΕΙ" ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ  

Στα ορεινά της Ηπείρου το χιόνι φθάνει και το μισό μέτρο. Ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν όμως οι δρόμοι είναι καθαροί γιατί από τα ξημερώματα έπιασαν δουλειά τα μηχανήματα αποχιονισμού.  

Οι καμινάδες στις στέγες των σπιτιών καπνίζουν νύχτα μέρα... τα χωριά του Μετσόβου ξεπροβάλλουν αχνά από το λευκό χαλί που καλύπτει τα πάντα. Κάποιοι επισκέπτες ανέβηκαν στο χιονοδρομικό του Προφήτη Ηλία για να παίξουν με το χιόνι.   

Στη Μηλιά του Μετσόβου οι κάτοικοι έχουν μάθει να ζουν με τον χειμώνα.  

ΛΕΥΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  

Τους 80 πόντους έφθασε το χιόνι στα ορεινά του νομού Τρικάλων. Για μια ακόμη φορά το τοπίο στα Περτουλιώτικα λιβάδια θυμίζει καρτ ποστάλ. 

Οι κάτοικοι στο χωριό Στουρναρέϊκα, που βρίσκεται στα 840 μέτρα υψόμετρο, έχουν συνηθίσει την παγωνιά, όμως ο χιονιάς τους ξεγέλασε και το πρωί βγήκαν με τα φτυάρια.  

Στο καφενείο του χωριού η ξυλόσομπα  καίει ασταμάτητα ενώ η κυρία Μαρία έχει πάντοτε έτοιμη μια πίτα για να φιλέψει τους επισκέπτες.   

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ Η ΦΛΩΡΙΝΑ  

Στη Φλώρινα τα εκχιονιστικά μηχανήματα είχαν πιάσει δουλειά από το ξημέρωμα ενώ όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο χρειάζεται αλυσίδες. Το χιόνι ξεπέρασε τα 20 εκατοστά.  

ΤΟ ΕΣΤΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ    

Από τα ξημερώματα χιόνιζε στην Κοζάνη. Οι πυκνές νιφάδες σιγά σιγά αγκάλιασαν την πόλη. Ένας θαρραλέος ντελιβέρας καβάλησε το μηχανάκι του και έκανε live μετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους χιονισμένους δρόμους της πόλης, την ώρα που πήγαινε μια παραγγελία.  

Το πρωί όλη η πόλη ήταν ντυμένη στα λευκά.  Σπίτια, δρόμοι, αυλές έτοιμα να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα.  

ΜΑΓΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΑ ΜΕΤΕΩΡΑ  

Ο χιονιάς περικύκλωσε και την πόλη της Καλαμπάκας με τα Μετέωρα να μοιάζουν με τοπίο στην ομίχλη .  Κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έμειναν τα δημοτικά σχολεία Αγιόφυλλου, Αμπελίων, Ασπροκκλησιάς, Παναγίας, Χρυσομηλιάς καθώς και το Γυμνάσιο Αμπελίων. 

ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ  ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ 

Όλη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς στο Ναύπλιο. Οι κεραυνοί μετέτρεψαν τη νύχτα σε μέρα στήνοντας ένα απόκοσμο και τρομακτικό σκηνικό.  

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ  

Στο Ελαφονήσι Χανίων ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρη τη σοδειά από ντομάτες, που ήταν σχεδόν έτοιμες για συγκομιδή, σε μια έκταση δέκα στρεμμάτων ενώ ξερίζωσε τα θερμοκήπια.  

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Η ΕΛΛΑΔΑ  

Ο υδράργυρος έκανε βουτιά. Στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειξε μείον 6 βαθμούς,  στην Μαυροπηγή Κοζάνης και στη Μελίτη Φλώρινας μείον 5 και μείον τέσσερις βαθμούς κελσίου στο Μέτσοβο και την Πτολεμαΐδα. 

Από την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί  σταδιακά ωστόσο την εμφάνισή τους θα κάνουν οι ενισχυμένοι βοριάδες εντάσεως 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα