Αυτά είναι τα τρία παιδιά που αγνοούνται στον Έβρο

Αυτά είναι τα τρία παιδιά που αγνοούνται  στον Έβρο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας και των τριών ανήλικων παιδιών της από την Τουρκία, που αγνοούνται στον Έβρο, μετά από ανατροπή της βάρκας στην οποία επέβαιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Θουρίου. Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι. Οι πέντε από τους επιβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά το συμβάν και διεσώθησαν, δήλωσαν στις αστυνομικές Αρχές ότι μαζί τους στη βάρκα βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε εκείνους που διασώθηκαν, είναι και ο πατέρας της οικογένειας.

Η μητέρα που αγνοείται είναι 36 ετών και ονομάζεται Hatice Akçabay ενώ τα τρία αγοράκια είναι ο 7χρονος Ahmet Esat, ο 5χρονος Mesut και ο ενός έτους Bekir Aras. Σύμφωνα με το Bold, η οικογένεια ήταν αντιμέτωπη με διώξεις από το καθεστώς Ερντογάν και επιχείρησε να δραπετεύσει στην Ελλάδα.

Σήμα για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει στείλει και η Interpol, καθώς κάποιος εκ των επιβαινόντων στη βάρκα φέρεται να έχει επικοινωνήσει με συγγενικό πρόσωπό του στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όλα έγιναν όταν ένα από τα παιδιά έπεσε στο ποτάμι. Ο πατέρας τρομοκρατημένος πήδηξε από τη βάρκα απότομα για να το σώσει με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα