Δύο φορές ισόβια για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Δύο φορές ισόβια για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Ποινή δις ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο 58χρόνο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρα Ζέμπερη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο όπως έχει παραπεμφθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα. Η ποινή που του επέβαλαν ήταν μία φορά ισόβια για κάθε μία από τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται.

Δύο φορές ισόβια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ομόφωνα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

Η ποινή που του επέβαλαν ήταν μία φορά ισόβια για κάθε μία από τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται.

Καταπέλτης ήταν νωρίτερα η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία ζήτησε την ενοχή του 58χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 33χρονης εφοριακού, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

«Δεν θα προτείνω κανένα ελαφρυντικό. Χάλασε την ζωή του, αλλά και τη ζωή μιας χρήσιμης κοπέλας και τη ζωή μιας οικογένειας. Όταν είσαι κατηγορούμενος το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι η αλήθεια... Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει το Θεό και ας την πει» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός η οποία δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του 58χρονου κατηγορούμενου που υπέδειξε γνωστό δικηγόρο και ένα ακόμη πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Χάρης» λέγοντας πως του ζήτησαν «να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας» την άτυχη εφοριακό.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της μίλησε για την «αξιόλογη» Δώρα που «είχε πικρία από τις προσωπικές της σχέσεις». Για μια κοπέλα που «αντί να χαίρεται την ηλικία της ξεχρέωνε χρέη από τζόγο». «Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της» είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε «Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει... Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη .Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμα της. Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και γι’ αυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε ένα βιβλίο και τους κωδικούς των καρτών της».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα