Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Χανιά. Σηκώθηκε ελικόπτερο

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Χανιά. Σηκώθηκε ελικόπτερο

Μαίνεται τo πύρινο μέτωπο στο χωριό Σπίνα Χανίων με την Πυροσβεστική να δίνει ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα στο φαράγγι ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 15 οχήματα με 35 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκε και το ελικόπτερο των Χανίων.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους από χθες το απόγευμα για προληπτικούς λόγους.

«Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη. Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ούτε σπίτια, η φωτιά περιορίζεται μόνο στη βλάστηση και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα την «πιάσουμε»» δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Γιάννης Μαραγκάκης ο οποίος σπεύδει και εκείνος στην επιχείρηση για να συντονίσει τις ενέργειες.

Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή. Πρόκειται για το δεύτερο πύρινο μέτωπο που έχει εκδηλωθεί στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο καθώς το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στις Άνω Ασίτες Ηρακλείου η οποία έκανε στάχτη 40 στρέμματα γης.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Μυλοπόταμο

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στον Μυλοπόταμο που εκδηλώθηκε χθες στις 6 το απόγευμα στην περιοχή του Περάματος.

Αρχικά η πυροσβεστική έστειλε ισχυρή δύναμη για την επιχείρηση κατάσβεσης ωστόσο από τις 12 τα μεσάνυχτα και μετά έμειναν στο σημείο 5 οχήματα με 8 άνδρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα