Δεν άντεξα, με βασάνιζε από την κούνια - Η απολογία του πατροκτόνου στη Ζάκυνθο

Δεν άντεξα, με βασάνιζε από την κούνια - Η απολογία του πατροκτόνου στη Ζάκυνθο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 70χρονου συνταξιούχου και πατέρα του, στις Βολίμες Ζακύνθου.

Ο 26χρονος περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο «φως» από την μαραθώνια απολογία του στις Αρχές, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον εφιάλτη που ζούσε για χρόνια δίπλα στον πατέρα του.

Ισχυρίστηκε πως το τελευταίο διάστημα είχαν ενταθεί οι εκβιασμοί και οι απειλές πως θα τον σκοτώσει εάν δεν τον βοηθούσε να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

«Ακόμη και πριν από μία εβδομάδα, μου έλεγε ότι θα με σκοτώσει εάν δεν πάω τη μητέρα μου και πρώην σύζυγό του ή την ετεροθαλή αδελφή μου σε εκείνον με σκοπό την σεξουαλική συνεύρεση. Δεν άντεξα», υποστήριξε στην απολογία του.

Ο 26χρονος περιέγραψε επίσης πως η κακοποίηση ήταν η καθημερινότητά του από τα παιδικά του χρόνια.

«Ήρθε ένα βράδυ στο κρεβάτι που κοιμόμουν μόνος μου. Ήταν η αρχή. Ήθελε να κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι γυμνοί. Κλονίστηκα όταν η μικρή μου αδελφή μου παραπονέθηκε ότι πονά στα γεννητικά όργανα. Δεν ήθελα τα αδελφάκια μου να υποφέρουν».

Ο 26χρονος περιέγραψε και τη στιγμή που έστρεψε το όπλο προς τον πατέρα του και τον δολοφόνησε, «ο πατέρας μου καθόταν στη θέση του οδηγού ανυποψίαστος, ήταν βράδυ και δεν είχε καταλάβει πως ήμουν καμουφλαρισμένος. Τον πυροβόλησα αμέσως από το τζάμι της πόρτας του, μόλις άκουσε τα βήματά μου και γύρισε να με δει. Τον πυροβόλησα συνολικά 3 φορές στο πρόσωπο, στην καρδιά και στον ώμο».

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο δικηγόρος του Παναγιώτης Κεφαλληνός, δήλωσε πως «ήταν μια συγκλονιστική από άποψη περιεχομένου απολογία» και ότι ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον πελάτη του.

Κατά την άφιξη του στο Δικαστήριο πλήθος κόσμου τον υποδέχτηκε εκφράζοντας συναισθήματα συμπαράστασης και στήριξης προς το νεαρό φερόμενο ως δράστη. Μεταξύ αυτών ήταν τα αδέρφια του 26χρονου αλλά και συγγενείς και φίλοι.

«Είσαι ο ήρωάς μας, είμαστε μαζί σου, είμαστε δίπλα σου να το ξέρεις», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, περιμένοντας με αγωνία την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

 

 ant1news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα