Ζάκυνθος: Έπρεπε να βάλω ένα τέλος στη φρίκη που ζούσαν τα αδέρφια μου

Ζάκυνθος: Έπρεπε να βάλω ένα τέλος στη φρίκη που ζούσαν τα αδέρφια μου

Εξίμισι ώρες κράτησε η απολογία του Αλέξη στον ανακριτή. Προφυλακίστηκε προσωρινά ο 26χρονος δολοφόνος του 70χρονου συνταξιούχου και πατέρα του, στις Βολίμες Ζακύνθου.

Δεν αρνήθηκε ούτε μια στιγμή το έγκλημα.

Η απολογία του στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου συγκλονίζει:

«Σκότωσα τον πατέρα μου με καραμπίνα όταν κατάλαβα ότι παρενόχλησε την αδερφούλα μου μόλις 10 ετών. Κοιτάζοντας τον ανακριτή στα μάτια του είπε: «Έπρεπε να βάλω ένα τέλος στη φρίκη που ζούσαν τα δυο αδέρφια μου. Το τέρας δεν θα πρέπει να συνεχίσει να ζει και να κάνει τα αδερφάκια μου να υποφέρουν φρικτά. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να τον σκοτώσω».

Ο δικηγόρος του Αλέξη και αποκάλυψε στη δημοσιογράφο του Star, Τασούλα Παπανικολάου οτι ο 26χρονος καθ' όλη τη διάρκεια της απολογίας του ήταν συγκινησιακά φορτισμένος και υπήρξαν πολλές διακοπές στη διαδικασία, λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης.

Στον ανακριτή ισχυρίστηκε επιπλέον ότι ο πατέρας του τον τελευταίο καιρό, απειλούσε πολύ έντονα τη μητέρα του και την αδερφή του.

Σύντομα ο δικηγόρος του θα ζητήσει άρση της προσωρινής κράτησης του ενώ θα εξεταστούν εκ νέου μάρτυρες.

Το μεγάλο ερώτημα σε αυτή την συγκλονιστική υπόθεση είναι ποια θα είναι η τύχη των δυο μικρότερων παιδιών, ενός κοριτσιού 10 ετών και ενός αγοριού εννέα ετών.

Ο πατέρας δολοφονήθηκε, η μητέρα έχει πεθάνει και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε συγγενικά πρόσωπα.

Η εισαγγελία της Ζακύνθου είναι εκείνη που θα αποφασίσει που θα μείνουν τελικά. Θα ξεκινήσουν βεβαίως από το οικογενειακό περιβάλλον αλλά δεν αποκλείεται να ζητήσουν και τη βοήθεια κρατικών δομών.

Και βέβαια, αυτά τα παιδιά, όπως και ο 26χρονος Αλέξης είναι τα μεγάλα θύματα, γιατί κάποιοι ενώ είχαν τις καταγγελίες, δεν ενήργησαν σωστά.

Έγιναν λάθη και παραλείψεις, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν πατέρα νεκρό από το χέρι του γιου του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα