Βάσεις 2017: Δυο αδελφές θα καθίσουν στα έδρανα μαζί με τα παιδιά τους!

Διπλή χαρά χτύπησε την πόρτα της οικογένειας Γεωργίου από την Πτολεμαΐδα, καθώς μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων, δύο αδελφές και μητέρες τεσσάρων και τριών παιδιών αντίστοιχα, θα καθίσουν στα φοιτητικά έδρανα, αφού εξασφάλισαν και οι δύο την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!

Οι δύο αδελφές Αλεξάνδρα και Παρασκευή Γεωργίου, 44 και 41 ετών αντίστοιχα, δεν πτοήθηκαν από το βαρύ διπλό φορτίο, τα οικογενειακά καθήκοντα και τις ώρες διαβάσματος, κατορθώνοντας να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να στείλουν το μήνυμα ότι η φοιτητική ζωή δεν αρχίζει μόνο στα 18 και ότι ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή.

Μάλιστα, η χαρά για την Παρασκευή Γεωργίου, τη μικρότερη από τις δύο αδελφές, είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς και η μεγαλύτερη κόρη της συμμετείχε με επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η 41χρονη Παρασκευή, εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών, ηλικίας από 13 έως 18 ετών, εισήχθη στο ΤΕΙ Κοζάνης και στο τμήμα Μηχανικών Αντιρρύπανσης και Περιβάλλοντος, ενώ η κόρη της στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

Η 44χρονη Αλεξάνδρα Γεωργίου, σύζυγος και μητέρα τεσσάρων παιδιών, πέρασε από τους πρώτους επιτυχόντες στο ΤΕΙ Λάρισας και στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων. Και εκείνη θα σπουδάζει παράλληλα με τις δύο μεγαλύτερες κόρες της, οι οποίες έχουν περάσει στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη Νοσηλευτική του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Οπως εξήγησαν οι δύο πανευτυχείς αδελφές σε τοπικό σάιτ, τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί εάν δεν είχαν πρώτα απ' όλα την αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών τους. Τα παιδιά τους μάλιστα ήταν εκείνα που τις προέτρεψαν πριν από λίγα χρόνια να επιστρέψουν στα θρανία αποφοιτώντας πρώτα με επιτυχία από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας και στη συνέχεια συμμετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα