Καλύτερα τα πράγματα στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Κεφαλονιά

Πολύ καλύτερα είναι τα πράγματα στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική πλέον η φωτιά έχει οριοθετηθεί και όλοι ελπίζουν πως σε λίγες ώρες δεν θα υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο. χωρίς να υπάρχει πλέον κανένα ενεργό μέτωπο. Ολο το βράδυ έκαιγαν οι μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στην νότια Κεφαλονιά.

Στο χωριό Καραβάδος οι φλόγες βρέθηκαν κοντά στα σπίτια, δεν χρειάστηκε όμως να εκκενωθεί το χωριό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στον Αλειματά, ανάμεσα από τα χωριά Πάστρα και Σκάλα, η φωτιά καίει αγροτολιβαδικές εκτάσεις, χωρίς να απειλεί οικισμούς, ενώ από τα ξημερώματα επιχειρεί ρίψεις ένα ελικόπτερο. Στο νησί εξάλλου καίει από την Τετάρτη και η φωτιά στα Σιμωτάτα, που έχει μεν καλύτερη εικόνα αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα.

Κανένα σπίτι δεν έπαθε ζημιά από την φωτιά, καθώς οι πυροσβέστες πρόλαβαν κάθε περιστατικό, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Το μέτωπο του Καραβάδου προς στιγμήν απείλησε την Μονή Αγίου Ανδρέα, μια από τις ιστορικότερες της Κεφαλονιάς, όμως οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Στην συγκεκριμένη φωτιά επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στο μέτωπο του Αλειματά βρίσκονται 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Και για σήμερα στην Κεφαλονιά, όπου το τελευταίο διάστημα καθημερινά ξεσπούν φωτιές, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός και το επίπεδο συναγερμού «3», σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα