Πύρινα μέτωπα σε Κορωπί, Ζάκυνθο, Κρήτη Νάξο και Καμένα Βούρλα

Πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο, Κορωπί και Κρήτη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που βοηθούν στην εξάπλωση της φωτιά και δυσχερένουν το έργο της πυροσβεστικής

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Καταστάρι Ζακύνθου όπου μεταβαίνουν ενισχύσεις και από την υπόλοιπη Ελλάδα για την κατάσβεσή της. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και το μέτωπο βρίσκεται στην κορυφογραμμή του όρους Βραχίωνα, ενώ παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από το πρωί. Ωστόσο, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους το μεσημέρι.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν 8 οχήματα από την Δυτική Ελλάδα και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και άλλα τρία οχήματα από την Θεσσαλία. Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όπως έγινε γνωστό, θέλει να έχει ισχυρές δυνάμεις μέχρι το μεσημέρι, γι΄ αυτό είναι σε ετοιμότητα και μια ομάδα της πρώτης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα για να μεταβεί στο νησί με ελικόπτερο σούπερ Puma αν χρειαστεί. Αυτήν τη στιγμή από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος PZL.

Κρήτη

Πολύωρη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να ελέγξουν την πυρκαγιά στο Στόμιο Ιεράπετρας, η οποία εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα, έχοντας μέχρι στιγμής κάψει 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 20 στρέμματα καλαμιώνων.

Αυτή την ώρα επιχειρούν εννέα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην προσπάθεια συμβάλλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχουν φόβοι για κατοικίες, ενώ ζημιές έχουν υποστεί μικρός αριθμός θερμοκηπίων.

Κορωπί

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί σε δασική έκταση στη Βίλιζα Κορωπίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά πέρασε από τις παρυφές του οικισμού και κατακαίει χαμηλή βλάστηση, πίσω από το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού.

Στην περιοχή επί του παρόντος δεν φυσούν ισχυροί άνεμοι, αλλά το ανάγλυφο του εδάφους δεν επιτρέπει στα οχήματα να πλησιάσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 3 ελικόπτερα , 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ μεταβαίνουν κι ενισχύσεις.

Νάξος

Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε ορεινή περιοχή, μεταξύ Σκαδού και Μέσης, και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίου Γρηγορίου στη Νάξο.

Στην περιοχή επιχειρούν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες.

Όπως αναφέρει το cycladesvoice.gr, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά έφτασε μέχρι την περιοχή Ανέφαμα. Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν καεί 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ από την φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά.

Καμμένα Βούρλα

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, στην Καρυά, στα Καμένα Βούρλα. Χωρίς ρεύμα είναι ο Άγιος Κων/νος και το Ασπρονέρι. Η φωτιάπιθανότατα ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε κολώνα της ΔΕΗ.

Οι φλόγες έχουν καλύψει κομμάτι του βουνού και στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Εξαιτίας της ζημιάς στις κολώνες δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ρεύμα στην περιοχή του Ασπρονερίου και του Αγίου Κωνσταντίνου.

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα