Πτώση ελικοπτέρου στον Σχινιά: Μοιραία βόλτα για τους δύο από τους τρεις επιβαίνοντες

Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε, πριν από τις 10 το πρωί, στον υδροβιότοπο του Σχινιά. Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι ενός φύλακα στην περιοχή του Σχινιά. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν πριν από λίγο από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης, είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού.

Εκτός υπηρεσίας το ελικόπτερο που έπεσε στον Σχινιά

Το μοιραίο ελικόπτερο στον Σχοινιά την ώρα της πτώσης του ήταν εκτός υπηρεσίας καθώς είχε ολοκληρώσει τον ψεκασμό και η επιθυμία ενός φοιτητή για μία βόλτα έφερε το μοιραίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μοναδικός που διασώθηκε από το τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν ένας φοιτητής ο οποίος όταν τελείωσε η επιχείρηση ψεκασμού ζήτησε από τον πιλότο να κάνουν μία βόλτα πάνω από την περιοχή. Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε αλλά κάποια στιγμή το ελικόπτερο έμπλεξε σε καλώδια της ΔΕΗ και επήλθε το μοιραίο.

O αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο χειριστής ήταν συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ηλικίας γύρω στα 55.

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το μοιραίο ελικόπτερο την ώρα της συντριβής

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή ώρα της συντριβής του μοιραίου ψεκαστικού ελικοπτέρου έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας η τοπική ιστοσελίδα zwanatolika.gr.

Το βίντεο έχει αναρτηθεί στο facebook στον προσωπικό λογαριασμό του Χριστόφορου Αλέξανδρου Βουλγαρέλη, ο οποίος μετέδιδε live πριν από δύο ώρες την περιήγησή του με το ψεκαστικό ελικόπτερο.

"Έλεγχος βάρδιας από ψηλά", έγραψε χαρακτηριστικά στη live μετάδοση ο χρήστης του Facebook, ο οποίος σύμφωνα με το zwanatolika.gr, φέρεται να είναι ο υπάλληλος ασφαλείας ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα