Ερντογάν: Η Ιταλία κινδυνεύει από τους μετανάστες επειδή η Αθήνα τους απωθεί

Ερντογάν: Η Ιταλία κινδυνεύει από τους μετανάστες επειδή η Αθήνα τους απωθεί

Η εμμονή του Ερντογάν με την Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. ο Τούρκος πρόεδρος μπροστά στον Ιταλό, Μάριο Ντράγκι, δεν δίστασε να πει ότι η Ιταλία κινδυνεύει επειδή, η Ελλάδα διώχνει μετανάστες. Την ίδια στιγμή πάντως τα χαστούκια από τις ΗΠΑ για την Τουρκία είναι απανωτά. Βουλευτές με τροπολογία που κατέθεσαν στο κογκρέσο ζητούν να μην πωληθούν F-16 στην Τουρκία.
Αν και εμφανώς καταβεβλημένος ο τούρκος πρόεδρος δεν χάνει μέρα που να μην συνεχίζει την παρελκυστική τακτική του κάνοντας το μαύρο άσπρο και επιτιθέμενος στην Ελλάδα. Αυτή την φορά παρόντος του Ιταλού πρωθυπουργού κατηγόρησε την Αθήνα για το μεταναστευτικό, το οποίο ο ίδιος έχει εργαλειοποιήσει, λέγοντας ότι πλέον αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία!

«Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποτελεί κίνδυνο για την Ιταλία και όχι για την Ευρώπη, ειδικά στις προσπάθειες να ωθήσει πίσω σε αυτό το θέμα. Σε αυτές τις απωθήσεις, όλοι αυτοί οι άνθρωποι της παράτυπης μετανάστευσης προσπαθούν τώρα να βρουν καταφύγιο στην Ιταλία», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα ραπίσματα ωστόσο για την νεοοθωμανική πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σταματούν. Με πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανού βουλευτή, Chris Pappas, κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τροπολογία για τα F-16 που ζητά η Τουρκία.

Με βάση την τροπολογία, «Απαγορεύεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μεταφέρει όπλα σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που τον τελευταίο χρόνο έχει προβεί σε παραβιάσεις του εναέριου χώρου ή έχει παραβιάσει την κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα άλλης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ».

«Είμαστε η μόνη χώρα εμείς, η ελληνική δημοκρατία, στον πλανήτη, στον πλανήτη γη που ζούμε υπό μια διαρκή διατυπωθείσα απειλή πολέμου», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

«Όταν οι ΗΠΑ αναζητούν εταίρο να επιλύσουν κάποια από τις προκλήσεις πάει στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα ενεργεί μέσω καλών πρακτικών βασισμένες σε αρχές και είναι αξιόπιστη. Είναι πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας», επεσήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

«Θα θέλαμε να έχουμε συνεργασία με την Τουρκία αλλά η Τουρκία πρέπει να παίξει με τους κανόνες. Δεν μπορεί να παίζει με τους δικούς της κανόνες. Ειδικά κανόνες όπως της στρατιωτικής ισχύος και της μονομερούς παρέμβασης», υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο περιθώριο του Economist ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και ΥΠΑΜ του Ισραήλ, Μπένζαμιν Γκαντζ.

Στις 11 Ιουλίου ο ΑΓΕΕΘΑ μεταβαίνει στις ΗΠΑ όπου θα συναντηθεί με μια σειρά από αξιωματούχους ενώ στις 18 Ιουλίου τις ΗΠΑ θα επισκεφθεί και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα