Βγήκαν τα μαχαίρια στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής

Βγήκαν τα μαχαίρια στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής

Σε σύγκρουση εφ' όλης της ύλης αλλά και βαθύτατης πόλωσης εξελίσσεται η συζήτηση στη Βουλή μετά την πρόταση μομφής που υπέβαλε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.
Από την πρώτη κιόλας ημέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας ανέβηκαν οι τόνοι στην ολομέλεια της Βουλής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μιχάλης Κατρινής πήρε τον λόγο για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα να μην παραχωρήσει στο ΚΙΝΑΛ την αίθουσα της Γερουσίας, προκειμένου να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Νωρίτερα, Νίκος Ανδρουλάκης και Κώστας Τασούλας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για αυτή του την απόφαση.

«Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση» ανέφερε το Κίνημα Αλλαγής.

Τελικώς η λύση βρέθηκε με την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ να υποβάλλει νέο αίτημα για συνεδρίαση, κάτι που έγινε δεκτό από τον κ. Τασούλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το απόγευμα στη Βουλή και παρακολούθησε την ομιλία του Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ στο εντευκτήριο είχε χαλαρή κουβέντα με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι που το περιμέναμε. Μας δίνουν ευκαιρία να αναδείξουμε την πολιτική μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μεταμεσονύχτιες εντάσεις
Νέος κύκλος έντασης ήρθε μετά τα μεσάνυχτα μεταξύ Δημήτρη Μαρκόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό αλληθωρισμό προς το ΚΙΝΑΛ για τη διαφύλαξη της 2ης θέσης προκαλώντας την έκρηξη του Παύλου Πολάκη, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής για να φανεί –όπως είπε- ποιος θα είναι τρίτος.

Η συζήτηση θα κορυφωθεί την Κυριακή με την ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει τη μάχη των πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα