Ένταση μεταξύ Κατρίνη-Τασούλα στη Βουλή: Ούτε να φιμώσω, ούτε να υποτιμήσω θέλω

Απρόσμενος καβγάς ανάμεσα στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη και στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ξέσπασε στο περιθώριο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας.

Ο κ. Κατρίνης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση του προέδρου της Βουλής να μην παραχωρήσει αίθουσα στο Κίνημα Αλλαγής για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας το μεσημέρι της Κυριακής. 

 «Να μας πουν όλοι αν συμφωνούν ή ανέχονται αυτή την αντικοινοβουλευτική πρακτική» είπε.
 
Απαντώντας ο κ. Τασούλας τόνισε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε αίθουσα για την ώρα  που αρχίζει κατά τεκμήριο η αντίστροφη διαδικασία ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων.

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κάνει χθες το ίδιο, το ζήτησε σε ώρα που δεν συνεδρίαζε το κοινοβούλιο. Συζητάμε στην κορυφαία διαδικασία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου παρουσία των αρχηγών. Θεωρώ ότι αν μη τι άλλο είναι προβληματική για τη βαρύτητα της συνεδριάσεως. Η πρακτική πρέπει να λυθεί στη διάσκεψη των προέδρων. Ούτε να φιμώσω θέλω, ούτε να υποτιμήσω θέλω. Θέλω να διαφυλάξω μια κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου από το να γίνονται μέσα στη Βουλή πολιτικές εκδηλώσεις» είπε ο κ. Τασούλας με τον κ. Κατρίνη να επιμένει στη διαμαρτυρία μιλώντας για ενός ανδρός αρχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα