Πρόταση μορφής κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: Δεν πάει άλλο

Πρόταση μορφής κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: Δεν πάει άλλο

Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε ακριβά, σε χρήμα, ζωές, σε δικαιώματα, σε φόβο και ανασφάλεια. Δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή την κακοκαιρία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Αφορμή τόσο η διαχείριση της πανδημίας όσο και της πρόσφατης κακοκαιρίας. 

Παίρνοντας εκτάκτως το λόγο στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης (27.01.2022), ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίδα και το γεγονός πως ακόμη και σήμερα πολίτες μένουν χωρίς ρεύμα, για τη διαχείριση της πανδημίας με τον αριθμό των νεκρών να είναι πάνω από τους 100 καθημερινά τις τελευταίες μέρες αλλά και λόγω της ακρίβειας για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν κάτι τίποτα. Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, κατέθεσε πρόταση μομφής. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. 

Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, το συντομότερο δυνατό, πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα, τη Δημοκρατία, για όλους μας. 

Η κακοκαιρία
«Ζητάω εκτάκτως τον λόγο γιατί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη άφησε χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας. Με κλειστούς δρόμους χωρίς ρεύμα και βοήθεια και χωρίς οι κραυγές αγωνίας να φτάσουν στον εξαφανισμένο πρωθυπουργό.

Έθαψε ο χιονιάς και τις τελευταίες αυταπάτες ότι αυτός ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μπορούν να διδάσκονται από τα λάθη τους και τις ολιγωρίες τους».

Η πανδημία
«Ζήτησα εκτάκτως τον λόγο γιατί κάθε ώρα που μιλάμε και παραμένει η κυβέρνηση στην εξουσία 4 με 5 συμπολίτες μας χάνουν την ζωή τους. Χάνονται καθημερινά συμπολίτες μας γιατί δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ. Χάθηκαν 23.000 άνθρωποι και είμαστε οι χειρότεροι σε θανάτους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ένα διαρκές έγκλημα που καμία επικοινωνία δεν μπορεί να κρύψει».

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που δεν πιστεύουν στο κράτος, αρνούνται να ακούσουν και να καταλάβουν και να πάρουν μέτρα. Ακόμα χειρότερα διευκολύνουν την κερδοσκοπία και ιδιωτικοποιούν την ΔΕΗ εν μέσω κρίσης και δεν μειώνουν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.

Η ακρίβεια καλπάζει και οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς.

Ζήτησα εκτάκτως τον λόγο επειδή η φθορά του κ. Μητσοτάκη και η διαφθορά του επιτελικού κράτους αποδυναμώνει τον κρατικό μηχανισμό».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα