Προ των θυρών η χαλάρωση των μέτρων με πρώτη τη μουσική στην εστίαση

Προ των θυρών η χαλάρωση των μέτρων με πρώτη τη μουσική στην εστίαση

Η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση είναι το πρώτο από τα μέτρα τα οποία φαίνεται να χαλαρώνουν

Ένα πρώτο μικρό βήμα προς τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να αποφασίσουν επιτροπή εμπειρογνωμόνων και κυβέρνηση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι «κερδισμένη» είναι η εστίαση.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μετέδωσε από χθες, Τετάρτη, το Newsbomb.gr, οι ειδικοί προσανατολίζονται στο να επαναφέρουν την μουσική στην εστίαση. Η επιστροφή, αυτή, όμως, δεν θα συνοδεύεται κατά τις ίδιες πληροφορίες και από επιπλέον χαλάρωση καθώς φαίνεται να προκρίνεται μουσική στην εστίαση αλλά όχι σε καφετέριες και μπαρ και μόνο για καθήμενους.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα της άρσης του ωραρίου της λειτουργίας της εστίασης η οποία βάσει των ισχύοντων μέτρων «κατεβάζει» ρολά στις 12 τα μεσάνυχτα. Σε κάθε περίπτωση όμως τις τελικές εισηγήσεις θα κάνουν τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή εξάλλου έδειξε νωρίτερα και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία αν και είπε «δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση» στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επιστροφή της μουσικής στην εστίαση λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να αποφασιστεί σήμερα από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους.

Ερωτηθείσα, δε, για τα γήπεδα η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα σημειώνοντας ότι «είμαστε πιο κοντά στο τέλος» αν και ζήτησε να μην υπάρξει χαλάρωση.

Κληθείσα να σχολιάσει τον υψηλό αριθμό των θανάτων από κορονοϊό η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα λέγοντας ότι από τους θανάτους της Τετάρτης «υπήρχαν 80 μη εμβολιασμένοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η».

Η Μίνα Γκάγκα σημείωσε, τέλος, ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια αν και, όπως τόνισε, σε κάθε περίπτωση ο αριθμός είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα