Κυριάκος Μητσοτάκης – Αποκλείει νέο lockdown και κλείσιμο σχολείων

Κυριάκος Μητσοτάκης – Αποκλείει νέο lockdown και κλείσιμο σχολείων

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός κατά την εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολιασμού.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε ξανά lockdown και πως όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς.

Είπε επίσης ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση του ΕΣΥ και πως εφόσον χρειαστεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη υπηρεσιών και προσωπικού.

Επ’ αυτού να πούμε ότι ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να γίνει επίταξη ιδιωτών γιατρών ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Η κυβέρνηση επίσης διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία όπως έγραψαν κάποιες ιστοσελίδες στη βόρεια Ελλάδα ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είναι ενθαρρυντικό ότι αυξάνονται οι εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα χθες έγιναν περίπου 41.000 εμβόλια 1ης δόσης και 72.000 3ης δόσης και ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το εμβόλιο είναι που τώρα στο 4ο κύμα, η πανδημία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Με δραματικούς τόνους μίλησε όμως για εκείνους που θα είχαν σωθεί αν είχαν εμβολιαστεί και με συγκεκριμένα στοιχεία τόνισε ότι εκείνοι που κινδυνεύουν είναι οι ανεμβολίαστοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα