Στυλιανίδης για την κακοκαιρία Μπάλλος: Είμαστε σε ετοιμότητα, προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή

13 Οκτωβρίου 2021, 18:27

Στυλιανίδης για την κακοκαιρία Μπάλλος: Είμαστε σε ετοιμότητα, προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή

Θα δοθούν οδηγίες από το 112 εάν χρειαστεί. Τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης στην έκτακτη σύσκεψη στη Πολιτική προστασία  για την επερχόμενη κακοκαιρία Μπάλλος, που αναμένεται από σήμερα το βράδυ να σαρώσει αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο κ. Στυλιανίδης έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες προαναγγέλοντας ότι οι οδηγίες αυτές θα αποσταλλούν και με το 112 αν χρειαστεί. 
 
Μέσα από την διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας» είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε: Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε

Ακόμη αναφέρθηκε στις ενέργειες που λαμβάνει η κεντρική διοίκηση σε συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως είπε «ενεργούμε προληπτικά, οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης καλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα να αποφύγουν υπόγεια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας».