Ταραντίλης: Προτεραιότητα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων

Ταραντίλης: Προτεραιότητα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων

Προτεραιότητα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων – δεδομένου ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το φυσικό χώρο του σχολείου – επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς να μπορεί να προσδιορίζει ωστόσο χρονικά πότε μπορεί να γίνει αυτό.

«Ο κόσμος τηρεί κατά κανόνα τα μέτρα και αυτό είναι σημαντικό για να μην αφήσουμε την πανδημία να ξεφύγει» πρόσθεσε ο Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ερωτηθείς για τη χρησιμότητα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη χρήση SMS για τις μετακινήσεις, τώρα που το λιανεμπόριο είναι ανοικτό, απάντησε πως δεν μπορεί για την ώρα να γίνει άρση, διότι πρέπει να κρατηθεί ελεγχόμενη η κατάσταση της διασποράς, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις του ιού, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν μεταδοτικές.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο συνεχίζεται η παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων και η κυβέρνηση προχωρά – μετά από εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών — με μικρά και πολύ προσεκτικά βήματα προς μια μερική κανονικότητα. Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις. Αυτές, θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.
Για τον εμβολιασμό

Κανονικά σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό προχωρά το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς οι εμβολιασθέντες που έχουν λάβει τη δεύτερη δόση — ξεπέρασαν τους 107.000 συνολικά και τους 15.000 αποκλειστικά τη χθεσινή μέρα.

Όπως είπε ο Χρήστος Ταραντίλης, «ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν είναι στατικός, είναι δυναμικός και εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες εμβολίων που παραλαμβάνει η χώρα μας».

Και συνέχισε: Όσα περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται, φροντίζοντας πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα, ώστε να είναι εξασφαλισμένη για όλους η δεύτερη δόση. Προκειμένου να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, δημιουργήθηκε μηχανισμός αναπλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από ραντεβού που δεν γίνονται, θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, που θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης. Επιπροσθέτως, ήδη από χθες προστέθηκαν στον μηχανισμό 65 Κέντρα Υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού».
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα