Ποια είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων

Μετά την άρση του lockdown στο λιανεμπόριο, κυβέρνηση και ειδικοί προετοιμάζονται πυρετωδώς για το σταδιακό άνοιγμα, μεταξύ αυτών της εστίασης, των γυμνασίων και λυκείων, αλλά και των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Το επόμενο 10ημερο θα κρίνει τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση θα συλλέξει τα δεδομένα από την ταυτόχρονη λειτουργία δημοτικών και λιανεμπορίου και στη συνέχεια – εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση – θα λάβει τις εισηγήσεις των ειδικών για να ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα.

Ίσως για αυτά να έχουμε αποφάσεις να ανοίξουν το Φεβρουάριο ενώ για την εστίαση θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο χρόνο το άνοιγμά της και πάντα με αυστηρούς κανόνες και μέτρα.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Βορίδη 

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα υπουργεία που άλλαξαν πολιτικούς προϊσταμένους στον ανασχηματισμό.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέρθηκαν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ανακοίνωσαν ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο εντός Ιανουαρίου ώστε σύντομα μετά να ψηφιστεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα