Χρυσοχοΐδης: Οποτε υπάρχει γιορτή, είναι μαχαιριά στην υγεία μας. Ρεβεγιόν με την ΕΛΑΣ

Χρυσοχοΐδης: Οποτε υπάρχει γιορτή, είναι μαχαιριά στην υγεία μας. Ρεβεγιόν με την ΕΛΑΣ

Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας της ημέρες των γιορτών, σημείωσε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος μίλησε ακόμα και για επεμβάσεις (!) σε σπίτια, με την παρουσία όμως εισαγγελέα.

Ο κ. Χρονόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι εξαρτάται από τις καταγγελίες».

Παρέμβαση σε πάρτι

Σε ερώτηση αναφορικά με τη διοργάνωση πάρτι σε σπίτια, δήλωσε πως η αστυνομία έχει την υποχρέωση να παρέμβει – με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ - ακολουθώντας όλους τους τύπος και με την παρουσία εισαγγελέα.

Πλην των όποιων διοικητικών προστίμων, σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.
Οι έλεγχοι

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η κυκλοφορία μετά τις 22:00 θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

«Οπότε η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ».

Όπως συμπλήρωσε, αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι σε διόδια, σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε εισόδους-εξόδους των πόλεων, σε υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, σε πλατείες και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.
Χρυσοχοΐδης: Οποτε υπάρχει γιορτή, είναι μαχαιριά στην υγεία μας

Παρεμβαίνοντας για το ίδιο θέμα στο OPEN TV και την εκπομπή Ωρα Ελλάδος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κινήθηκε στο γνώριμο αυστηρό του ύφος: «Η Ελλάδα έχει λάβει από τα αυστηρότερα μέτρα. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξουν συνωστισμοί. Βάλαμε το lockdown στη Δυτική Αττική και κάποια στιγμή θα το άρουμε. Το χαλαρό lockdown ήταν μια επιλογή. Ολα γίνονται με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και των ειδικών».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., που θα είναι πολύ αυστηρό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους: «Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν ρεβεγιόν ή συγκεντρώσεις στο σπίτι, θα υπάρξει καταστροφή. Και όποιος θέλει την καταστροφή, κάνει πολύ κακό. Θα υπάρξει πρόνοια για να μην υπάρξουν μεγάλες συγκεντρώσεις στα σπίτια», εννοώντας, φυσικά, ότι η Αστυνομία θα κάνει ελέγχους ακόμη και σε σπίτια με καταγγελίες που θα λαμβάνει.

Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ επανέλαβε δε τα εξής: «Απαγορεύεται η κυκλοφορία. Κανείς δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί το βράδυ… η Αστυνομία βρέθηκε στον δρόμο για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει κόπωση. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Οπου υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει καταστροφή. Οποτε υπάρχει γιορτή, είναι μαχαιριά στην υγεία μας. Τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά φέτος. Δεν είμαστε Σέρλοκ Χολμς αλλά θα κάνουμε τη δουλειά μας για να επιστρέψει το χαμόγελο. Να χαμογελάσουμε ξανά. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα