Πέτσας: Ρεβεγιόν μόνο με μία οικογένεια. Εξετάζονται πιο αυστηρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο

Πέτσας: Ρεβεγιόν μόνο με μία οικογένεια. Εξετάζονται πιο αυστηρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο αυστηρά μέτρα σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα εξετάσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση που θα λάβει αποφάσεις, αν χρειαστεί. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τα Χριστούγεννα να περιορίσουν όσο γίνεται τον κύκλο των επαφών τους.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, σε τοπικό επίπεδο, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού εντοπίζονται στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. «δεν αποκλείεται σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ήδη η επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Πέτσας.

«σε κάθε περίπτωση με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στις γιορτές καμία χαλάρωση. Αυτές τις διαφορετικές γιορτές, ας μην επιτρέψουμε στον κορονοϊό να γιορτάσει. Ας κρατήσουμε κλειστό τον κοινωνικό μας κύκλο και κάθε οικογένεια ακόμη κι αν επιθυμεί να βρεθεί με μια άλλη στο γιορτινό τραπέζι, ας μείνει μόνο με μια συγγενική ή φιλική οικογένεια. Αν ανοίξουμε τον κύκλο των ανθρώπων που θα έρθουμε σε επαφή αυτές τις ημέρες θα κινδυνεύσουμε, θα βάλουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους που αγαπάμε και θα γίνουμε αιτία για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Έκκληση σε όλους να δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των προσώπων που θα είμαστε σε επαφή αυτές τις γιορτές» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα