Πομπέο: Στα ελληνικά το ευχαριστώ στον Μητσοτάκη για την ελληνική φιλοξενία

Πομπέο: Στα ελληνικά το ευχαριστώ στον Μητσοτάκη για την ελληνική φιλοξενία

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο έστειλε το δικό του μήνυμα ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ελληνική φιλοξενία όπως έγραψε, κάνοντας λόγο σε ισχυρούς δεσμούς μεταξύ ανθρώπων και κοινές αξίες που μοιράζονται Ελλάδα και ΗΠΑ.

"Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που μου έδειξε την αληθινή έννοια της ελληνικής φιλοξενίας. Η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας βασίζεται σε ένα ισχυρό θεμέλιο δεσμών μεταξύ ανθρώπων, μια απόδειξη των κοινών αξιών των χωρών μας και της διαρκούς φιλίας", έγραψε στο Twitter ο αμαρικανός υπουργός Εξωτερικών.

Κρητικό μενού με γραβιέρα, καλιτσούνια και τσικουδιά

Ένα λιτό, αλλά νόστιμο και παραδοσιακό κέρασμα πέρα από τα συνηθισμένα, θέλησε να προσφέρει στους καλεσμένους του, το ζεύγος Μητσοτάκη, που υποδέχτηκε το ζεύγος Πομπέο στην πατρική οικία της οικογένειας στο Ακρωτήρι.

Εκεί, με θέα τον κόλπο της Σούδας απόλαυσαν την όμορφη βραδιά και, αντί δείπνου λόγω προχωρημένης ώρας, γεύτηκαν παραδοσιακά κρητικά εδέσματα, με την γραβιέρα, το παξιμάδι, τα καλιτσούνια και την τσικουδιά σε πρώτο πλάνο. Η βραδιά κύλησε με χαλαρή συζήτηση.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε γεύμα εργασίας το μεσημέρι της Τρίτης, στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, στον Μάικ Πομπέο και τον Αμερικανό πρέσβη, Τζ. Πάιατ.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι δύο άνδρες Μάικ Πομπέο και Κυριάκος Μητσοτάκης πριν μπουν στο σπίτι του πρωθυπουργού, ενώ τους βλέπουμε και να γευματίζουν, συζητώντας σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα.

Το τραπέζι περιελάμβανε πλούσιο μενού με παραδοσιακά κρητικά εδέσματα και ντόπια πιάτα. Συγκεκριμένα, προσφέρθηκαν παραδοσιακά κρητικά ορεκτικά, Καλτσούνια με γλυκιά μυζήθρα, Ντολμαδάκια με ρύζι και αρωματικά, Χωριάτικη σαλάτα, Γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι και τριμμένο κρητικό τυρί, Κέικ σοκολάτας ρολό και καφές Τα εδέσματα συνόδευσαν με κρασί λευκό και κόκκινο αλλά και τσικουδιά.

 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμρικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, πραγματοποίησαν κοινή επίσκεψη στη στρατιωτική βάση της Σούδας στην Κρήτη. Εκεί ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στην ελληνική φρεγάτα ΜΕΚΟ "Σαλαμίς" και στα αμερικανικά ταχύπλοα σκάφη CCM (Combat Craft Medium) που βρίσκονται στη ναυτική βάση στο Μαράθι. Ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση στην 115 Πτέρυγας Μάχης.

Τους κ. Μητσοτάκη και Πομπέο, υποδέχθηκαν στις 10.00 το πρωί εκπρόσωποι από την στρατιωτική ηγεσία των δύο βάσεων και έγινε ενημέρωση στην πίστα της αμερικανικής βάσης (NSA), παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού 'Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και της διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή. Παρόντες από την αμερικανική πλευρά ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ανώτεροι αξιωματικοί των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο επισκέφθηκαν τη Ναυτική Βάση στο Μαράθι όπου ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που έχουν τα ταχύπλοα CCM (Combat Craft Medium), τα οποία βρίσκονται σε προβλήτα που έχει παραχωρηθεί στις αμερικανικές δυνάμεις. Λίγα λεπτά αργότερα, σε κοντινό σημείο της βάσης, ανέβηκαν στο ελικοδρόμιο της ελληνικής φρεγάτας ΜΕΚΟ "Σαλαμίς".

ΠΗΓΗ βίντεο Flashnews.gr, zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα